van der Horst

Donington: RAM Racing wint na serieuze remonte

Ram Racing - Mercedes-Benz AMG GT3
Ram Racing - Mercedes-Benz AMG GT3
Het British GT-kampioenschap trok dit weekend voor zijn zesde ronde opnieuw naar Donington. Ditmaal werd er een race van drie uur afgewerkt en het was de RAM Racing Mercedes van Patrick Kujala en Sam de Haan die een eerste overwinning van het seizoen achter zijn naam zette. Hierdoor is het Fins-Britse duo al de zesde verschillende winnaar, al leek het er na de start van de race nog even anders uit te zien.
Bij de start werd de roos-zwarte Mercedes van de latere winnaars van de baan getikt, net als de WPI Motorsport Lamborghini van Michael Igoe en Marco Mapelli. Hierdoor werd de safety car al snel ingezet, waardoor de Haan achteraan kon aansluiten en aan zijn inhaalrace mocht starten. Gelukkig kon het Mercedes-duo rekenen op vrij uiteenlopende strategieën bij de tegenstanders om hun drie verplichte pitstops weg te werken en op ongeveer 30 minuten van het einde de leiding over te nemen. Even kregen ze het nog benauwd, nadat de Barwell Motorsport Lamborghini van Phil Keen en Adam Balon was opgerukt in het laatste kwart van de race, maar Keen kwam drie seconden tekort voor de winst.

Jenson Team Rocket RJN - McLaren 720S GT3
Jenson Team Rocket RJN - McLaren 720S GT3
Op een derde plaats eindigde de polesittende Jenson Team Rocket RJN McLaren van James Baldwin en Michael O'Brien, die nochtans de leiding namen in de beginfase van de race met een ijzersterke Baldwin, maar O'Brien kon dezelfde snelheid niet voor de dag brengen.

In de GT4-klasse ging de winst voor het eerst dit seizoen naar de HHC Motorsport McLaren van Jordan Collard en Patrik Mathiessen. Nochtans was de Academy Motorsport Ford van Jordan Albert en Matt Cowley het sterkste bezig, maar door hun overwinning in Brands Hatch moesten ze een langere laatste pitstop uitzitten. Ze konden weer de aansluiting vinden met de McLaren, maar inhalen lukte niet meer. Derde eindigde de TF Sport Aston Martin van Connor O'Brien en Patrick Kibble.

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 20 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons