van der Horst

Donington: Urano eSports wint met grote marge

Urano eSports - Radical SR8
Urano eSports - Radical SR8
De eerste ronde van de Virtual Belcar Winter Series zit er op en het was Urano eSports dat als overtuigende winnaar uit de bus kwam. Fabrice Cornelis, Daniel Pásztor en Coen Klopman namen het voortouw al vroeg in de race en gaven de leiding niet meer af. Aan de meet had het team vier ronden voorsprong op de DynamiXX Radical Racing van Dieter Aerts, Maarten Dekens en Jens Vanherck, die op hun beurt de Traxxis by JWS Motorsport van Jorn Van den Acker en Damien Allo wisten af te houden, al was dit moeilijk gezien veel wagens geregeld in aanvaring kwamen met elkaar.
Bingoal by Simtag EMG - Porsche 991 GT3 Cup
Bingoal by Simtag EMG - Porsche 991 GT3 Cup
49 wagens namen uiteindelijk de start op het nauwe circuit van Donington Park en velen zouden zich vergalopperen op deze moeilijke piste. Zelfs Urano eSports kwam niet ongeschonden door de race met hun Radical. Grootste pechvogel was nieuwkomer Sim Stickers die zicht haden op een tweede plaats, maar in het laatste uur terug vielen naar een vierde plaats. Hierdoor konden DynamiXX Radical Racing en Traxxis by JWS Motorsport vechten om de tweede plaats, een duel waar DynamiXX als beste uitkwam. In Belcar 2 ging Bingoal by Simtag EMG verder op het elan waar zij geëindigd waren. Boudewijn Kuster en Vince Peeters kregen de overwinning evenwel niet cadeau en moesten ervoor knokken, maar in laatste uur hielden zij Optimal Simracing Red en Vaporshop RDR Motorsport #1 achter zich en wonnen met een ronde voorsprong.

Flemish Simsports White - Audi RS 3 LMS
Flemish Simsports White - Audi RS 3 LMS
Belcar 3 werd gedomineerd door de Porsche GT4 van Flemish Simsports Black met achter het stuur Senne Hulsmans en Robin Deville, die eveneens een ronde voorsprong hadden op de Ekris Motorsport #15 BMW en Team MRS Porsche. Maar de beste strijd in de slotfase was te vinden in Belcar 4. Drie wagens lagen gedurende de vier uur durende wedstrijd continu in elkaars buurt en ook daar trok Flemish Simsports - White deze keer - met Keanu Borgonjon en Anton Dupan aan het langste eind. Voor de strijd om de tweede plaats ging het nog tussen Optimal Simracing Blue en G-Drive Racing Eximia #17, maar de oranje-witte Audi kwam net te kort om de tweede plaats weg te kapen. Hiermee zit de eerste ronde van de Winter Series er op en is het nu aftellen naar 18 december, wanneer de Virtual Belcar Winter Series halt houdt in Spa-Francorchamps.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 28 november 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons