van der Horst

Donington: Vader en zoon Neary winnen voor Team ABBA Racing

Team ABBA Racing - Mercedes-AMG GT3
Team ABBA Racing - Mercedes-AMG GT3
In Donington Park werd in het British GT geschiedenis geschreven, want Richard en Sam Neary wonnen namelijk met de Team ABBA Racing Mercedes de race en zijn zo het eerste vader/zoon duo dat wint in het Brits kampioenschap. Aan de meet had Sam Neary meer dan genoeg voorsprong op de RAM Racing Mercedes van Ian Loggie en Yelmer Buurman, terwijl Andrew Howard en Jonny Adam met de Beechdean AMR Aston Martin als derde geklasseerd werden. De race zelf werd wel een ware veldslag aangezien er al tien van de 23 wagens uitgeschakeld waren in het eerste halfuur.
beschadigde WPI Motorsport Lamborghini
beschadigde WPI Motorsport Lamborghini
Het eerste halfuur kregen we meer crashes en safety cars te zien dan dat er geracet werd. Al van bij de eerste bocht liep het mis voor Michael Igoe (WPI Motorsport) en Leo Machitski (Barwell Motorsport), wat een serieuze knauw gaf aan de titelambities voor beiden aangezien zij in de top drie van het klassement zaten bij aanvang van deze race. Daarna waren het vooral de GT4's die enorm wild te keer gingen waardoor er acht uitvielen in twintig minuten tijd. Uiteindelijk zou de teller op elf uitvallers eindigen nadat de Parker Racing Porsche met een kapotte versnellingsbak moest afhaken.

Kwartet Century Motorsport
Kwartet Century Motorsport
Vooraan was er geen houden aan aan Neary senior. De Brit maakte namelijk met zijn vorige generatie Mercedes maar liefst negen plaatsen goed, waardoor Neary junior een riante voorsprong kreeg na de verplichte pitstop en zonder problemen richting de winst kon rijden. Achter hen verzekerde Buurman de tweede plaatss voor RAM Racing, terwijl Adam nipt de Enduro Motorsport McLaren van Marcus Clutton en Morgan Tillbrook en de Barwell Motorsport Lamborghini van Adam Ballon en Sandy Mitchell klopte. Gezien de vele uitvallers bij de GT4's kon Century Motorsport een 1-2 claimen met hun BMW's. Will Burns en Gus Burton mochten op het hoogste schavot staan, terwijl Andrew Gordon-Colebrooke en Chris Salkeld als tweede over de meet bolden. Derde eindigden uiteindelijk Jamie Stanley en Nick Halstead in de Fox Motorsport McLaren. 

Nu krijgen de heren twee weken rust alvorens zij het Kanaal oversteken richting Spa-Francorchamps, in het kader van de SRO Speedweek.

Foto's: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 11 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons