van der Horst

Donington: WPI Motorsport en Team Parker Racing pakken winst

WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
Gezien de nodige verschuivingen in de kalender stonden er dit weekend in Donington Park twee races van in totaal drie uur op het menu voor de British GT. De eerste race van twee uur werd gewonnen door WPI Motorsport Lamborghini met Michael Igoe en een oppermachtige Andrea Caldarelli aan het stuur, terwijl de sprintrace gemakkelijk gewonnen werd door de Team Parker Racing Bentley van Scott Malvern en Nick Jones.
  • Shopa
Tijdens de eerste race ging de strijd vooraan vooral tussen de Barwell Motorsport Lamborghini van Rob Collard en Sandy Mitchell en de Ram Racing Mercedes van Sam de Haan en Patrick Kujala. Collard probeerde zijn voorsprong zo ver mogelijk uit te diepen door als laatste de pits op te zoeken, maar verloor toch de leiding aan Kujala. Waar de Fin niet op rekende was een snel oprukkende Caldarelli. De Italiaan maakte zijn debuut op Donington Park, maar wurmde zich vanuit een zevende positie door het hele veld. Op tien minuten van het einde haalde hij de Mercedes in en schonk zo de eerste overwinning aan WPI Motorsport. Ram Racing eindigde tweede alsook derde, nadat de Mercedes van Ian Loggie en Yelmer Buurman de zwarte Lamborghini van Mitchell nog passeerde in de slotfase van de wedstrijd.

Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
In de tweede race werd de Balfe Motorsport McLaren van Joe Osborne en Stewart Proctor al snel voorbij gesneld door de Team Parker Racing Bentley. Malvern verloor daarna in het begin even de leiding, maar een paar ronden later nam de Bentley het heft terug in handen en zou de koppositie niet meer afstaan. Voor de overige podiumplekken kregen we een duel tussen Proctor en de Barwell Lamborghini van Phil Keen en Adam Balon. De McLaren kon lang voorblijven, maar kon in de laatste ronde geen vuist maken tegen de tweede winnaar van Oulton Park. Ook de GT4 kwam in actie. De eerste race werd gewonnen door TF Sport Aston Martin van Patrick Kibble en Connor O'Brien, terwijl de tweede race naar de HHC Motorsport McLaren van Gus Bowers en Chris Wesemael ging.

Foto's: British GT - Bentley MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 16 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons