van der Horst

Dorset: vijf op vijf voor Team X44 in kwalificaties

Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez - Team X44
Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez - Team X44
De laatste kwalificatiesessie van het Extreme E seizoen in Dorset werd door Cristina Guttiérrez en Sébastien Loeb afgesloten met een vijfde pole op rij. Het team van Lewis Hamilton klokte tijdens de twee kwalificatieronden telkens de snelste tijd en bleef hun voornaamste concurrenten voor, zijnde; Rosberg X Racing van Molly Taylor en Johan Kristoffersson. Het gat in de puntenstand tussen beide teams blijft evenwel groot.
Johan Kristoffersson & Molly Taylor - Rosberg X Racing
Johan Kristoffersson & Molly Taylor - Rosberg X Racing
Net zoals in de vorige vier manches domineerde Loeb en Guttiérrez de kwalificatiesessies. Tweemaal reden zij de snelste tijd over uitzonderlijk drie ronden - gezien het een kort circuit is - en dat ondanks een zeldzame fout van de Franse meervoudige kampioen rally. Bij leiders Taylor en Kristoffersson werd het spel wel wat tactischer gespeeld, waardoor zij als tweede eindigden. Wel deden ze een gooi naar de Torque Challenge - een strook over het parcours waar het team dat de snelste tijd daar afklokt nog eens vijf extra punten krijgt - en tot nu toe met succes. Kristoffersson smeet zich in die zone en klokte de tot nu toe snelste tijd af, al kan dit morgen misschien nog veranderen.

Team X44 zal het morgen in de halve finale opnemen tegen JBXE (Mikaela Åhlin-Kottulinsky en Kevin Hanssen) en Veloce Racing (Lance Woolridge en Jamie Chadwick), terwijl Rosberg X Racing ACCIONA | Sainz XE Team (Carlos Sainz en Laia Sainz) en ABT Cupra XE (Jutta Kleinschmidt en Mattias Ekström) tegenover zich krijgt. In de Crazy Race zullen Andretti United Extreme E (Catie Munnings en Timmy Hanssen), Xite Energy Racing (Christine Giampaolo Zonca en Oliver Bennett) en SEGI TV Chip Ganassi Racing (Kyle LeDuc en Sarah Price) het uitvechten voor het laatste plekje in de finale.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zaterdag 18 december 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dorset.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons