van der Horst

Dr. Wolfgang Ullrich: "Spa winnen is moeilijker dan Le Mans"

Dr. Wolfgang Ullrich
Dr. Wolfgang Ullrich
Steevast aanwezig tijdens de 24 Hours of Spa is Audi Sport-baas Doctor Wolfgang Ullrich. Onder het toeziend oog van de ervaren Oostenrijker werken W Racing Team en Phoenix Racing de Ardeense etmaalrace af met de nieuwe Audi R8 LMS. Voor beide teams is het de bedoeling zoveel mogelijk gegevens te verzamelen alvorens de wagen in september in de verkoop gaat, maar de wagen lijkt nu reeds onder een goed gesternte geboren te zijn, zo geeft ook Ullrich toe.
Phoenix Racing Audi R8LMS
Phoenix Racing Audi R8LMS
"Spa met de ploeg van Vincent (Vosse nvdr.) is steevast iets speciaals. Deze race vraagt zeer veel energie en is één van de belangrijkste endurance-races - specifiek voor GT3's, naast natuurlijk de (24 Uren van de nvdr.) Nürburgring. Deze race is moeilijker te winnen dan Le Mans, simpelweg omdat er hier meer concurrenten zijn. Het is zeker dat hier in Spa, met het aantal merken die elk een eigen wagen hebben, de situatie complexer is dan in Le Mans. "

Vincent Vosse
Vincent Vosse
Vincent Vosse lijkt rustig om te gaan met de druk. "Er is niet meer druk dan normaal. Als je de race van verleden jaar analyseert, gaat het zeer close worden; zeven seconden (het verschil tussen de winnende Audi en de Marc VDS's BMW op P2 nvdr.), da's niet veel; dat is een slechte pitstop of een beetje verkeer. Het zijn echt de kleine details die tellen en het is net op de details dat we hard gewerkt hebben, om de prestaties van het team nog te verbeteren ten opzichte van vorig jaar."

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons