van der Horst

Dream Cars Salon: Wegdromen bij de meest exclusieve bolides

Curbstone Track Events - Ferrari 488 GT3
Curbstone Track Events - Ferrari 488 GT3
Zij die dit weekend nog plannen om een bezoek te brengen aan het autosalon doen er goed aan om een combi ticket te nemen, voor een kleine meerprijs krijgt u naast het auto en moto salon ook nog toegang tot paleis 1 waar het Dream Cars Salon plaats vindt. Daar kan u wegdromen bij de meest exclusieve wagens die er tegenwoordig op de markt voorhanden zijn. Rond de centraal geplaatste stand van Curbstone Track Events vindt u stands van ondermeer Ferrari, McLaren, Audi, BMW, Ferrari, Aston Martin, Mercedes, Rolls Royce en Porsche. Ook exclusieve merken als Noble, Koenigsegg en Zenos stellen een bolide ten toon. Hieronder vindt u een overzicht van al het moois dat er te zien is op het Dream Cars Salon.
  • Prospeed Competition
Curbstone Track Events - BMW M4 Coupé Avus
Curbstone Track Events - BMW M4 Coupé Avus
Op de stand van Curbstone Track Events wordt u ontvangen door piloten Sam Dejonghe en Angélique Detavernier, die op de trackdays fungeren als instructeur. Men kan op de stand niet naast de Ferrari 488 GT3 kijken, de wagen waarmee Patrick Van Glabeke vorig seizoen succesvol was in de Blancpain GT Sports Club. Tegenover de rode Ferrari heeft een blauwe BMW M4 Coupé plaats gevat. Met State of Art (kleding) en IVA Driebergen Business School vindt men nog twee exposanten terug die niet rechtstreeks met een automerk verbonden zijn. De eerste stelt een klassieke Porsche 718 RSK ten toon, bij de tweede stoot men op een exclusieve McLaren P1.

Mc Laren P1 GTR Harrods Edition
Mc Laren P1 GTR Harrods Edition
Een nog imposantere P1 vindt men terug bij McLaren dat een P1 GTR Harrods Edition heeft meegebracht, een wagen die exclusief voor circuit gebruik bestemd is. Daarnaast is het Britse merk vertegenwoordigd met een 570GT. Het Verenigd Koninkrijk is trouwens goed vertegenwoordigd op het Dream Cars Salon. Aston Martin tekent present met een DB11 en een Vanquish S, Jaguar houdt het bij een exemplaar van de F-type SVR, Bentley toont een Bentayga, Land Rover toont een Evoque cabriolet en een gepantserde Sentinel. Rolls-Royce imponeert met exemplaren van de Dawn, Ghost Black Badge en Wraith.

Ferrari LaFerrari Aperta
Ferrari LaFerrari Aperta
Een Brits merk dat men bijna nooit op de weg ziet is Noble, maar de fabrikant van exclusieve sportwagens is wel present op het Dream Cars Salon met de M600 Speedster. Nog extremer is de wagen die er naast opgesteld staat, de Koenigsegg Agera R met een twin turbo V8 motor van 5 liter. Maar de ster van het salon is misschien wel de Ferrari LaFerrari Aperta, de open versie van de LaFerrari waarvan er maar 499 exemplaren gebouwd zijn. Achterin de wagen steekt een 6.3 liter V12 krachtbron die 963 pk produceert. Ferrari is goed vertegenwoordigd met verder ook een GT C4 Lusso, een 488 GTB en een California T. Nog uit Italië komen de Lamborghini Huracán Spyder en de Maserati GranTurismo.

Mercedes AMG GTR
Mercedes AMG GTR
Porsche, Audi, BMW en Mercedes vertegenwoordigen de Duitse constructeurs. Porsche houdt het naast een oldtimer 911 bij een 991 Carrera 4S maar de andere drie merken stellen drie wagens ten toon. Bij Audi zijn dat een RS6 Avant Performance, een TT RS en een R8 Spyder, bij Mercedes een Maybach S 650 Cabrio, een AMG GTR en een imposante G 500 4x4 Quadrat. BMW tenslotte showt een M4 Coupé, een 7 series MPerformance en een i8. Alpina krijgt een stand op zich waar men een B7 heeft opgesteld. Uit Japan komen de nieuwe Honda NSX, de Nissan GT-R en de Mazda MX-5-RF.

Zenos E10 R
Zenos E10 R
Wie vorig jaar in Autoworld de Alpine tentoonstelling bezocht kent hem al, de nieuwe Alpine Vision, alle anderen kunnen nu kennis maken met de opvolger van de roemruchte A110. Het Museum Autoworld zelf maakt al reclame voor zijn volgende grote eindejaarsexpo die als thema American Dream Cars draagt. Als voorsmaakje kan men genieten van de spectaculaire Plymouth Superbird. Wie meent dat de toekomst aan de elektrisch aangedreven wagens is kan zich vergapen aan de Tesla X met vleugeldeuren. Nog buitenbeentjes zijn de KTM X-Bow GT en zeker de Zenos E10 R, een lichtgewicht GT die amper 700 kg weegt maar met een Ford motor die 280 pk levert. Het is trouwens misschien wel de laatste maal dat we een Zenos te zien krijgen op een salon want het in 2012 opgerichte Zenos Cars ging eerder deze week in faling.    

Zie ook ons fotoboek over het Dream Cars salon hier.

Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons