van der Horst

Drie kandidaten, één titel: een finale onder hoogspanning in Zolder

#480 Milo Tourneur - Guillaume Mondron/Simon Tourneur/Gilles Verleyen
#480 Milo Tourneur - Guillaume Mondron/Simon Tourneur/Gilles Verleyen
Voor liefhebbers van spanning en spektakel is dit het ideale scenario. Aan de vooravond van de finale van de VW Fun Cup powered by Hankook 2022 dit weekend, is de titel nog niet toegekend. Drie teams mikken nog op de bekroning voor de start van de wedstrijd van acht uur in het kader van het Zolder Fun Festival. Dat belooft!
De finale van de VW Fun Cup powered by Hankook 2022 op Circuit Zolder ziet er veelbelovend uit! Niet alleen ontvangt het Limburgse circuit dit weekend een recordaantal van bijna 50 racekevers, het vormt ook het decor voor de eindstrijd om de algemene titel. Voor de start van de wedstrijd van acht uur van het Zolder Fun Festival maken drie teams kans op de titel. Om te weten wie de nieuwe kampioenen worden, zullen ze een rekenmachine bij de hand moeten houden. Bovenop de punten bij de aankomst, wordt er na vier uur immers vijftig procent van de punten van een normale race toegekend.
 
Bij de protagonisten voor de titelstrijd vinden we de #480 Milo Tourneur van Guillaume Mondron, Gilles Verleyen en Simon Tourneur. Het drietal voert de tussenstand aan met 9,5 punten voorsprong en heeft dus een licht voordeel in de pronostieken, maar met 105 beschikbare punten dit weekend is het verboden om op de lauweren te rusten. Het team van de #199 DRM Credeco, momenteel tweede in het klassement, zal elke kans met beide handen grijpen. Julien Schein, Florian Van Dooren en Quentin Denis worden gezien als de revelaties van dit seizoen en willen op een hoogtepunt eindigen. Die vaststelling geldt trouwens ook voor de #415 Clubsport Racing van Pieter Ooms en Koen De Wit. Het duo telt slechts 15,5 punten minder dan de #480 en zal zijn huid duur verkopen op zijn thuiscircuit.
 
#415 Clubsport Racing - Pieter Ooms/Koen De Wit
#415 Clubsport Racing - Pieter Ooms/Koen De Wit
Het Zolder Fun Festival wordt daarom echter niet herleid naar de titelstrijd alleen! In totaal kunnen immers meer dan tien wagens hopen op de laatste overwinning van het seizoen. We denken onder meer aan de meest recente winnaars, de #489 Milo Racing HHH (Lorenzo Donniacuo, Niek, Alex en Marnix Hommerson), maar ook aan de #486 Michaël Mazuin Sport (Michaël, Louis en Camille Mazuin) of de #498 Compact Machinery by Leader (Edouard Chevalier, Benoit Dupont, Tristan Földesi en Enzo Ferrari). Meerdere onuitgegeven teams hopen spelbreker te zijn: de #299 DRM van Brent Verheyen, Ulysse De Pauw (kampioen in Silver van de GT World Challenge Europe Sprint) en Antoine Morlet, net als de #563 Diederickx by Leader Racing met Martin Leburton, Cédric Bollen, Timo Van Impe en Nathan Diederickx. Tot slot vermelden we ook de #377 Michaël Mazuin Sport (Lucas Taelman, Matteo Raspatelli en Michaël Leenders), de #13 No Speed Limit (Matts Breckpot, Frédéric Bouvy en Mathieu Detry) en de #280 Socardenne Milo (Kevin Balthazar, Jean-François Olivier en Sébastien Kluyskens). Drie wagens die tot nog toe weinig meeval hebben gekend. Zal dat veranderen in Zolder? Antwoord op zondagavond.
Fun: DRM of Clubsport Racing? 
In de Fun-categorie (voor teams zonder Top Gun) wordt de titelstrijd in principe beslecht tussen twee teams: de #199 DRM Credeco en de #415 Clubsport Racing, die gescheiden worden door 16 punten. Ook in het oog te houden is de #486 Michaël Mazuin Sport. De familie Mazuin is in staat om de race te winnen, maar ook de titel is niet onmogelijk. De achterstand op de leiders bedraagt 24,5 punten. In de VW Fun Cup, zoals eender waar in de autosport, blijft altijd alles mogelijk…
 
De tegenstanders krijgen de rol van scheidsrechter opgespeld. Het gaat dan om de #426 AP by Acome (Jean-Luc Vandormael, Pierre en Gilles Piron) of de #290 Herock by Comtoyou Racing (Laurent Van Laere, Gaëtan Lancksweerd en Benjamin De Cock), die net als de andere outsiders in schoonheid willen eindigen.
Pure: het doek is gevallen 
#199 DRM Credeco - Julien Schein/Florian Van Dooren/Quentin Denis
#199 DRM Credeco - Julien Schein/Florian Van Dooren/Quentin Denis
In Pure (voor rijders met voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring) zal er alleen spanning zijn voor de zege in het Zolder Fun Festival, want de #199 DRM Credeco is zo goed als kampioen. In de voorposten vinden we vermoedelijk ook de #487 AC Motorsport van Raphaël Bolle Debal, Benoit Arnaudet, Ralph Pierard en Geert Windels, maar ook de #114 Clubsport Racing van Philip Vandewalle, Olivier Aerts en Matisse Lismont.
 
Onzekerheid troef daarentegen in de Vintage-klasse (Evo1)! Voor de afspraak in Limburg telt de #254 VFC by DPW Racing slechts 7,5 punten voorsprong op de #40 VFC by Team 40. Davy Sneppe, Christof Raes, Bram Mouton, Michiel Lescroart en Kobe Delmé zullen de handen uit de mouwen moeten steken om te weerstaan aan de druk van Patrice Trenchant, Simon Duterme, Quentin Laruelle en een zekere Kevin Caprasse.
Biplaces: Car-Pass LRE by DRM in het voordeel 
De laatste titel bij de Biplaces is al van 2019 geleden, maar de #365 Car-Pass LRE by DRM van Philippe Reynens, Philippe Denis, Miguel Coppieters en Gautier Engisch is goed op weg om weer kampioen te worden. Door te winnen in de Elzas, werd de voorsprong op de #315 Fun 4 Racers by Comtoyou van Marc-Olivier Van Oppens, Norbert Camara, Geoffrey Bara en Frédéric Taquet vergroot naar 69 punten. De strijd is met andere woorden zo goed als gestreden.
 
Aan zegekandidaten in het Zolder Fun Festival echter geen gebrek. Bovenaan de lijst staan de winnaar van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, de #342 Milo Monster Trendy (Francis Plunus, Eric Jardon en Tom Rensonnet), de #315 Fun 4 Racers by Comtoyou of de #360 Milo CBRS (Alain Dupont, Philippe Fisette en Michel Koning).
 
De voorbereidingen zijn getroffen, nu is het tijd voor actie! Tussen de races van de BGDC, de Formel Vau en de Triumph Competition, vindt de kwalificatiesessie van de VW Fun Cup plaats op zaterdag van 10.25 uur tot 11.55 uur. Op zondag gaat het licht op groen om 10 uur. We zijn er klaar voor!

VW Fun Cup press  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons