van der Horst

Drie landgenoten aanwezig in de Aston Martin Racing Driver Academy

Aston Martin Racing Driver Academy deelnemers
Aston Martin Racing Driver Academy deelnemers
Voor het achtste jaar op rij lanceert Aston Martin hun Racing Driver Academy en het kan weer rekenen op de nodige participanten. 32 piloten uit verschillende kampioenschappen hebben zich dan ook aangemeld, met de kans op een fabriekszitje bij de Britse constructeur in 2025. Daarbij zijn er ook drie landgenoten, Kobe Pauwels, Matisse Lismont en Esteban Muth.
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3 Evo
De regels om deel te nemen zijn vrij simpel: je moet tussen de 16 en 26 jaar oud zijn en je moet in een kampioenschap deelnemen met een Aston Martin Vantage GT3 of GT4. Die wagens zijn populair en daardoor kregen zij maar liefst 32 aanmeldingen voor dit jaar voor de Racing Driver Academy. Daarbij ook drie van landgenoten met Pauwels, Lismont en Muth. Alle drie komen zij dit jaar in actie in Fanatec GT World Challenge Europe met Comtoyou Racing.

Ondertussen mochten zij allemaal al drie dagen op bezoek bij Aston Martin en volgden er ook al de nodige workshops. Eind dit jaar zullen we dan weten wie de opvolger wordt van onder meer Ross Gunn en Valentin Hasse-Clot en zich dus vanaf volgend jaar fabriekspiloot bij Aston Martin mag noemen.

Foto's: Aston Martin Racing - P5/Comtoyou RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op woensdag 3 april 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons