van der Horst

Drie merken voor Intercontinental GT Challenge - Team WRT wil alle ronden betwisten

Vier merken die uitkomen in Pro-klasse tijdens 2023 Bathurst 12 Hour
Vier merken die uitkomen in Pro-klasse tijdens 2023 Bathurst 12 Hour
Wanneer zondagochtend Australische tijd de Bathurst 12 Hour van start gaat, begint ook het nieuwe seizoen van de Intercontinental GT Challenge. Voor het achtste seizoen gaat het intercontinentaal kampioenschap vijf wedstrijden aanpakken, waarbij zowel piloten als constructeurs meedingen voor een trofee. Bij aanvang van de klassieker op Mount Panorama raakte bekend dat er drie merken zich voor een volledig seizoen ingeschreven hebben.
Een dag voor alle gebeuren start in Bathurst, maakte SRO bekend dat drie constructeurs zich hebben ingeschreven voor een volledig seizoen: BMW, Mercedes en Porsche. Hoewel Ferrari en Lamborghini - al dan niet tijdelijk - geen interesse tonen in het globetrottende kampioenschap, is het vooral Audi dat opvalt door afwezigheid. Het merk uit Ingolstadt kende een lastig 2022 en Chris Reinke liet al optekenen net voor de aanvang van 2023 dat het merk verschillende opties overwoog. Hiermee ontbreekt Audi voor het eerst sinds de start van het kampioenschap in het kampioenschap dat het overigens al vier keer won. SRO doopte verder de Pro-Am Cup om tot de Independent Cup. In tegenstelling tot de Pro-klasse, zullen daar enkel de vier beste resultaten tellen voor de titelstrijd.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Hoewel de bedoeling was dat lokale teams vooral ingezet zou worden bij de races voor de IGTC , moet BMW zich geen zorgen maken over welke teams het moet kiezen. Team WRT verklaarde namelijk aan Sportscar365 dat het dit seizoen alle ronden zal proberen af te werken. Vincent Vosse liet optekenen dat dit intentie is, maar toch er nog een kleine kans is dat dit niet gaat lukken. Op dit moment zijn de wagens die de Hankook 24H Dubai betwistten al onderweg richting Kyalami, waar de volgende manche van de IGTC zal plaats vinden. Al laat Vosse nog achterwege wie daar de wagens zal besturen.

Foto's: Intercontinental GT ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op donderdag 2 februari 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons