van der Horst

Drie op drie voor George Russell in Virtual Grand Prix

Uitslag Baku Virtual Grand Prix
Uitslag Baku Virtual Grand Prix
Net zoals de vorige races stond in er in de Baku Virtual Grand Prix geen maat op George Russell. De Williams-piloot kon in de laatste minuut van de kwlificatie de pole scoren en zette deze later om in een overwinning. De Brit bleef 6 seconden voor op Alexander Albon (Red Bull) en acht seconden op de Mercedes van Esteban Gutiérrez. De prijs voor pechvogel van de dag ging ditmaal naar Charles Leclerc.
Charles Leclerc
Charles Leclerc
Dat Leclerc en Baku in een Formule 1-wagen geen match zijn, bleek vorig seizoen al, toen hij met zijn Ferrari de muur in reed aan het kasteel-gedeelte. Ook virtueel trok de Monegask de haat/liefde-relatie door. Tijdens de kwalificaties kon de Ferrari-rijder op geen moment een goede ronde afwerken en besloot op een tiende plaats. Hoewel hij eerder al mooie dingen liet zien tijdens de Virtual Grand Prix, liep het nu van kwaad naar erger, de Monegask stapelde de straffen op en eindigde op een veertiende plaats. Hiermee ziet hij de leiding in de tussenstand opschuiven naar Russell.

De Brit kon in de race al snel een gat slaan, maar echt wegrijden deed hij niet. Albon bleef in de buurt waardoor Russell zich geen fout kon veroorloven. De Williams-piloot hield het hoofd koel en pakte naast zijn derde overwinning op rij ook de leiding in het kampioenschap over. Met nog één race te gaan - de Canadian Virtual Grand Prix volgende week - heeft hij een voorsprong van 22 punten op Leclerc. Vierde in de race eindigde Lando Norris - zijn beste resultaat in de Virtual GP - en Renault-junior Oscar Piastri vervolledigde de top vijf. Ook Thibaut Courtois was weer van de partij voor Alfa Romeo. Onze nationale keeper deed het wederom niet slecht en eindigde net buiten de punten op een elfde plaats.

Foto's: Formula 1 - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op zondag 7 juni 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons