van der Horst

Drie VW’s Golf in de TCR Benelux 2016 !

Volkswagen Golf TCR
Volkswagen Golf TCR
Sinds de aankondiging van de komst van de TCR Benelux in 2016, heeft men bij de Belgian VW Club nooit het enthousiasme weggestopt voor deze nieuwe competitie die volledig in het teken staat van de toerwagenracerij. Het is dan ook met vreugde dat zij vandaag kunnen aankondigen dat er, minstens, drie VW’s Golf TCR aan de start zullen verschijnen gedurende het eerste seizoen.
  • Heinz Performance
« Volkswagen Motorsport heeft ons inderdaad bevestigd dat er drie exemplaren voorzien zijn voor twee Belgische ploegen,» jubelt Charles-Henri Bonnet, Algemeen Secretaris van de Belgian VW Club. «Delahaye Racing heeft twee VW’s Golf TCR besteld en DVB Racing is weldra ook de gelukkige eigenaar van een gelijkaardige bolide. Het aanleveren ervan is voorzien gedurende het eerste kwartaal van 2016, hetgeen de twee teams moet toelaten om het komende seizoen optimaal voor te bereiden en klaar te zijn voor de start ervan, einde mei.»

Volkswagen Golf TCR
Volkswagen Golf TCR
Dit uitstekende nieuws, zowel voor de Belgian VW Club, de twee betrokken formaties als voor het kampioenschap, versterkt de wil van de Club om steun te verlenen aan rijders en teams die in het kader van de TCR Benelux kiezen voor een Golf. «Wij zijn nog in onderhandeling en veel zal afhangen van het beschikbare budget,» verduidelijkt nog Charles-Henri Bonnet. «Het spreekt voor zich dat de Belgian VW Club al het mogelijke zal doen om, voornamelijk financieël, ploegen te helpen die aantreden met een Volkswagen. Van zodra hierover meer geweten is, zullen wij deze ondersteuning verduidelijken. »

Het is nog wat vroeg om de namen van rijders bekend te maken die zullen aantreden met de verschillende Volkswagens Golf TCR, maar de Belgian VW Club en de twee teams hebben er goede hoop op dat er rijders worden gevonden die resoluut voor de overwinningen zullen strijden. Meer nieuws volgt...

Belgian VW Club Press
Foto's: VW Motorsport Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op woensdag 25 november 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons