van der Horst

Drie wagens met verschillende doelen voor Clubsport Racing in 2022

Clubsport Racing - VW Fun Cup
Clubsport Racing - VW Fun Cup
Begin januari kondigde Clubsport Racing aan dat het vanaf komend seizoen volledig zelfstandig, en bovendien als partnerteam van de VW Fun Cup powered by Hankook, zal functioneren. Enkele weken later kan het team uit de Brusselse Vlaamse rand zijn ambitieuze plannen voor 2022 bekendmaken.
  • STX Motorhomes
Clubsport Racing heeft drukke tijden achter de rug. Van de wintermaanden werd in de eerste plaats gebruikgemaakt om de sleutelposities binnen het team in te vullen. “Inderdaad, we hebben de handen vol gehad!” lacht teambaas Philip Vandewalle. “Ondertussen kunnen we bevestigen dat Grégory Wielant de technische verantwoordelijke wordt en Kevin Vannerom zich zal bezighouden met de strategie.”
 
Clubsport Racing - VW Fun Cup
Clubsport Racing - VW Fun Cup
“Maar er is meer: als cruciaal element in ons concept, hebben we ook Julien Schroyen aangetrokken als data en driver coach”, gaat Vandewalle door. “Hij zal tijdens de races ook een van de drie wagens volgen op vlak van de communicatie. Tot slot hebben we Dirk Willems aan het team toegevoegd als paddock manager. Dirk is een oude bekende voor de VW Fun Cup, want in een ver verleden was hij al teammanager en rijder. Hij zal zich bezighouden met de vips, de catering, de algemene organisatie van het team en de logistiek.”
 
Een volledig seizoen voor de #114, #217 en #415
 
Clubsport Racing - VW Fun Cup
Clubsport Racing - VW Fun Cup
Net als in 2021 zullen drie wagens de kleuren van Clubsport Racing verdedigen tijdens de zeven wedstrijden georganiseerd door Kronos Events. De #114 wordt eens te meer bestuurd door Bram Vanhengel, Olivier Aerts en Philip Vandewalle, die zich door de ondersteuning van de nieuwe teamleden in de structuur meer kunnen concentreren op het racen. Het drietal viseert topresultaten in de Pure-categorie, voor rijders die voornamelijk de VW Fun Cup op hun palmares hebben staan.
 
Clubsport Racing - VW Fun Cup
Clubsport Racing - VW Fun Cup
Naar goede gewoonte start de #415 met ambities in Fun, waar teams zonder Top Gun-rijder het tegen elkaar opnemen. Koen De Wit en Pieter Ooms zullen het stuur met elkaar delen. “Koen hoeft niet meer voorgesteld te worden, terwijl Pieter al laten zien heeft hoeveel potentieel hij heeft”, getuigt de teambaas. “Net als voor alle rijders is ook voor hen beiden de rol van Julien Schroyen bijzonder interessant.”

 
Clubsport Racing - VW Fun Cup
Clubsport Racing - VW Fun Cup
De #217 wordt tot slot aan de start gebracht voor rijders die hun eerste stappen zetten in de autosport, progressie boeken en eventueel later doorschuiven naar andere wagens van het team. Clubsport wil immers de autosport en de VW Fun Cup promoten en helpen ontdekken. Tim Peeters, de jonge Matisse Lismont, Jeff Van De Ven en Bart Custers zullen elkaar in de loop van het seizoen aflossen. Op de drie wagens komen andere namen mogelijk later dit jaar het team nog versterken.

“Daarnaast beschikken we ook over een Biplace die commercieel heel interessante opties biedt”, sluit Philip af. “De #354 zal enkele races afwerken, waaronder uiteraard de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. We bereiden ons met andere woorden voor op een erg actief seizoen, maar door de juiste mensen op de juiste plaats te zetten, moet deze eerste campagne voor Clubsport Racing als zelfstandig team vooral een succes en de start van een groter verhaal worden. We kunnen niet wachten om eraan te beginnen!”

VW Fun Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 14 maart 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons