van der Horst

Drie wagens voor PK Carsport in Europese NASCAR

Bert Longin - Stienes Longin - #11 Van Reeth Chevrolet SS
Bert Longin - Stienes Longin - #11 Van Reeth Chevrolet SS
PK Carsport komt versterkt aan de start van zijn derde seizoen NASCAR Whelen Euro Series. Het Hasseltse team bouwde in de winterperiode een volledig nieuwe wagen op en mikt dit seizoen op niets minder dan de titel en dat zowel in Elite 1, Elite 2 als bij de teams. Om dat te bewerkstelligen vertrouwt PK Carsport in 2016 opnieuw op vader en zoon Longin enerzijds en Anthony Kumpen gekoppeld aan Gabriele Gardel anderzijds. Daarnaast zal er bij bepaalde meetings een derde wagen worden ingezet voor Christian Malcharek en nog aan te duiden Amerikaanse piloten.
  • STX Motorhomes
Bert Longin - Stienes Longin - #11 Van Reeth Chevrolet SS
Bert Longin - Stienes Longin - #11 Van Reeth Chevrolet SS
Geen gebrek aan ervaring bij PK Carsport, want Elite 1-kampioen uit 2014 Anthony Kumpen trok de afgelopen maanden meermaals naar de Verenigde Staten om kilometers te vreten op Amerikaanse ovalen en Rookie Cup-kampioen Stienes Longin werkte in het tussenseizoen ook hard om in 2016 te kunnen kampen voor de kroon in Elite 2 aan het stuur van de #11 Van Reeth Chevrolet SS. Die wagen deelt hij nog steeds met zijn vader Bert, ondertussen ook een door de wol geverfde rijder in zowel de racerij in het algemeen als de NASCAR in het bijzonder.

Bert Longin - Stienes Longin - Anthony Kumpen - Gabriele Gardel
Bert Longin - Stienes Longin - Anthony Kumpen - Gabriele Gardel
Nieuw voor 2016, is de komst van Gabriele Gardel die Heinz Performance Hasselt-eigenaar Anthony Kumpen het volledige seizoen zal flankeren op de nagelnieuwe #24 Leaseplan Chevrolet SS. De ervaren Zwitser reed eerder al voor PK Carsport in de Europese NASCAR en wil dit seizoen strijden voor zeges in Elite 2. Gardel heeft vanzelfsprekend een karrevracht aan ervaring in de GT-racerij en streed in het verleden nog samen met Bert Longin, onder meer bij het Duitse Freisinger Motorsport.

Anthony Kumpen - Gabriele Gardel - #24 Leaseplan Chevrolet SS
Anthony Kumpen - Gabriele Gardel - #24 Leaseplan Chevrolet SS
Zoals gemeld zal er in bepaalde meetings ook een derde Chevrolet SS aan de start gebracht worden. "Omdat PK Carsport een dubbel programma Belcar-NASCAR afwerkt, zullen we niet in elke race drie wagens kunnen inzetten", aldus Anthony Kumpen. "De bedoeling is dat we Amerikaanse rijders laten kennismaken met road courses hier in Europa. Ik zal persoonlijk instaan voor de coaching en we mikken voornamelijk op Xfinity-piloten, maar wie weet brengen we ook wel eens een rijder uit de Sprint-series naar deze kant van de Oceaan..."

Het NASCAR Whelen Euro Series seizoen wordt op gang gevlagd in het weekend van 23 en 24 april in het Spaanse Valencia.

Foto's: PK Carsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 11 maart 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons