Dries Van Langendonck opent Europees kampioenschap met zege

CIK FIA EK Valencia
Niet geheel onverwacht is Dries Van Langendonck op de best mogelijke manier aan het Europees kampioenschap begonnen. Onze landgenoot reed in Valencia op vrijdag al naar de pole en schreef vanmiddag de finale op zijn naam na een hele sterke wedstrijd.

In Valencia was het voor de eerste keer dit seizoen money time. Voor de eerste van vier afspraken van het Europees kampioenschap konden we als Belgen meteen enkele favorieten naar voren schuiven. Van Langendonck in de Junioren uiteraard, maar ook in de OK klasse hadden we met Thibaut Ramaekers en Ean Eyckmans grote kanshebbers op een mooi resultaat.
OK-Junioren: Van Langendonck wint spannende finale en is eerste leider.
Dries Van Langendonck
Met de snelste tijd in de kwalificaties op vrijdag legde Van Langendonck meteen alle kaarten op tafel. Wie onze landgenoot wou kloppen moest van goede huize zijn, maar op een EK weet je nooit. Zo wist Van Langendonck na de start van de finale meteen wat hem te doen stond want startend vanaf P2 viel de Wereldkampioen terug naar plaats vier. Niklas Schaufler profiteerde van de start aan de binnenkant en bleef tot ruim halfweg koers de leider. Tot in ronde 14 de sterk teruggekomen Van Langendonck een eerste poging deed om de leiding te heroveren, die in een tweede fase ook slaagde. Een ronde later crashte Schaufler samen met Lehtimaki uit de wedstrijd waarna Van Langendonck zo goed als vrij spel had. Onze landgenoot won zo de finale en het feit dat Schaufler meteen een nulscore liet optekenen kan uiteraard een voordeel worden naarmate het kampioenschap vordert. De twee overige Belgen, Gilles Herman en Arthur Haong, konden zich niet plaatsen voor de finale.
OK: Gomez zegeviert, Ramaekers pakt plaats vijf.
Gabriel Gomez
Gabriel Gomez startte de finale in de OK klasse vanaf de eerste plaats en kwam ook het beste weg bij het doven van de lichten. De wederoptredende Joe Turney, die na een voetbreuk op het WK 2023 even buiten strijd was, maakte eveneens een goede start en sloot aan als tweede. Ean Eyckmans kende tot dusver een keurig weekend maar moest in de finale alle zeilen bijzetten om zich in de kop van het veld te handhaven. Onze landgenoot kampte met technische problemen,leek snelheid te missen en zou uiteindelijk pas negentiende worden. Vooraan bleef Gomez controleren, richting de zege. Louis Iglesias werd tweede, Lewis Wherell derde, Joe Turney vierde en Thibaut Ramaekers vijfde. Onze landgenoot reed een dijk van een finale, startend vanaf de veertiende plaats. De RACB piloot en vice-Europese kampioen OK-Junioren 2023, maakt daarmee een prima debuut in de OK-klasse. Kaï Rillaerts en Lenn Nijs wisten geen plaatsje in de finale te bemachtigen.

Foto's: CIK FIA

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 24 maart 2024.