van der Horst

Dries Vanthoor en Charles Weerts blijven Team WRT trouw

Dries Vanthoor & Charles Weerts
Dries Vanthoor & Charles Weerts
Dries Vanthoor en Charles Weerts pakten dit jaar samen voor de derde maal de GTWC Europe Sprint-titel met een Team WRT Audi R8 LMS GT3. Deze zomer maakte WRT echter bekend dat het de overstap maakt naar BMW, door de stopzetting van het LMDh-programma van Audi. Vanthoor blijft het Belgische team trouw in 2023, dat onthulde La Dernière Heure, Weerts is kind aan huis in het team en dus komen ze volgend jaar samen uit met een BMW M4 GT3.
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
De ambitie van Team WRT is om de 24 Heures du Mans te winnen, maar met Audi zou dat niet lukken, aangezien het merk zijn LMDh programma heeft stopgezet en voor de Formule 1 heeft gekozen. Het team van Vincent Vosse werd met open armen ontvangen bij BMW en zal in 2024 het merk vertegenwoordigen in het WEC. Voor 2023 zal Team WRT nog uitkomen in de GT-racerij, maar dus met een BMW M4.

Dries Vanthoor en Charles Weerts zijn al zeker terug van de partij en ook Valentino Rossi bevestigde dat hij volgend jaar bij Team WRT blijft. Namen van andere rijders volgen in de komende weken, al is de kans groot dat daar nog een landgenoot zal bij zijn. Vermoedelijk wacht WRT trouwens een omvangrijk, internationaal programma met zijn nieuwe bolides.

Foto's: SRO & Team WRTDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT World Challenge Europe op woensdag 19 oktober 2022.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons