van der Horst

Dries Vanthoor en Charles Weerts willen winnen in Misano

Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Dries Vanthoor en Charles Weerts zijn dit weekend de speerpunten van Belgian Audi Club Team WRT. Het team van Vincent Vosse komt voor de derde week op rij in actie en is vastbesloten om ook ditmaal minstens één keer met de zege te gaan lopen. Daarvoor kijken we in de eerste plaats naar Dries Vanthoor en Charles Weerts, vorig jaar hier, in Misano, nog... winnaar.
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
“We houden zeer goede herinneringen over aan dit circuit”, bevestigt Dries Vanthoor. “We pakten [vorig jaar] een pole en scoorden een zege. We hopen dan ook om dit weekend minstens even goed te doen. Onze zege in de ADAC GT Masters vorige week is uiteraard een bijkomende motivatie en geeft vertrouwen. We moeten een foutloos weekend afwerken, goede resultaten neerzetten en zoveel mogelijk punten sprokkelen.”

Charles Weerts
Charles Weerts
Charles Weerts ontpopte zich vorig jaar hier tot de jongste winnaar ooit in het belangrijkste GT3-kampioenschap van Europa. “Het is leuk om terug te keren naar Misano, waar ik in 2019 mijn allereerste GT-zege pakte”, lacht de 19-jarige man uit Aubel. “We moeten opnieuw competitief voor de dag komen, al zullen we wel wat extra gewicht moeten meesleuren. We willen zonder twijfel vooraan meestrijden en zoveel mogelijk punten scoren. Met drie wedstrijden in twee dagen zal het van kapitaal belang zijn om constant te zijn, om zo een goede positie te veroveren in het klassement.”

Foto's: Arne Simons & GT World Challenge EuropeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in GT World Challenge Europe Sprint op donderdag 6 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons