van der Horst

Dries Vanthoor genomineerd voor de Sean Edwards Trophy

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
De Sean Edwards Trophy, genoemd naar de talentvolle Britse GT piloot die drie jaar geleden omkwam bij een tragisch ongeval, is een initiatief van SRO en de moeder van Sean Edwards. De bedoeling is om met die trofee de carrière van een jonge piloot, met een leeftijd onder de 21 jaar en die uitkomt in de Blancpain GT Series, een duwtje in de rug te geven. Bij de drie genomineerden voor de trofee van dit jaar bevindt zich, naast Jules Szymkowiak en Luca Stolz, ook onze landgenoot Dries Vanthoor.
Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS Dries Vanthoor
Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS Dries Vanthoor
Na een eerste beloftevolle seizoen in de Formule Renault 2.0 besloot Dries Vanthoor om zijn carrière te heroriënteren naar de GT races. Hij vond onderdak bij WRT en bestuurde een Audi R8 LMS in zowel de Blancpain Endurance Cup als de Blancpain Sprint Cup. De jongere broer van Laurens leerde snel en zette enkele mooie resultaten neer waaronder een tweede plaats op de Nürburgring en in Silverstone. Het vertrouwen in zijn rijcapaciteiten was bij WRT groot genoeg om hem op het einde van het seizoen het stuur toe te vertrouwen van een LMP2 bolide tijdens de ELMS 4 Hours of Spa.  

De trofee zal overhandigd worden aan de winnaar op 27 november tijdens de SRO Awards Ceremony te Londen. Dan weten we of Dries Vanthoor het gehaald heeft van HTP Motorsport Mercedes rijder Jules Szymkowiak en GRT Grasser Motorsport Lamborghini piloot Luca Stolz.

Foto's: Georges De Coster


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op maandag 14 november 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons