van der Horst

Dries Vanthoor: "Hopen in de top 3 te vertoeven na enkele uren"

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Hoewel Audi goed vertegenwoordigd was in de top 20 Super Pole sessie van gisterenavond, ontbrak er toch een belangrijke wagen op de afspraak. De Audi Sport Team WRT R8 LMS #5 van Dries Vanthoor, Marcel Fässler en Andre Lotterer kwam een fractie van een seconde te kort, maar de jongste Vanthoor maakt zich vooralsnog geen zorgen voor de race.
"We hadden wat moeite om een goede balans te vinden in de wagen. We liepen uiteindelijk de super pole sessie mis met 4 duizendste, maar dat is niet representatief voor onze echte snelheid. Binnen de Blancpain GT Series zijn we gelimiteerd qua aantal banden per wedstrijd en daardoor hebben we er voor gekozen geen nieuw setje te monteren om een snelle chrono na te jagen. Eerder op de dag hebben we een aantal pogingen gedaan, maar vanwege de set-up problemen, zat een goede tijd er niet in."

"We hebben 1001 dingen geprobeerd om de set-up van de wagen beter te krijgen en uiteindelijk hebben we iets aangepast waarvan we weten dat het doorgaans weinig effect heeft. Bizar dus, maar we zijn wel tevreden dat we nu een wagen hebben die ons ligt en belangrijker, dat we ons bewust zijn van de limiet van de banden. We hebben geopteerd voor een veilige set-up, want in een wedstrijd als de 24 Hours of Spa kan er veel gebeuren. Tot nu toe hebben we ook nog geen lekke banden gehad en dat is voor een groot stuk te danken aan de keuzes die we gemaakt hebben op vlak van set-up. "

"We verwachten dus in de beginfase van de race te kunnen opklimmen en hopen dat we na enkele uren in de top drie terug te vinden gaan zijn. WRT kan collectief enorm sterk voor de dag komen en de sfeer binnen het team is dan ook super. Ik verwacht zeker dat de #2 (van de Philippi/Mies/Vervisch) zeer sterk voor de dag gaat komen. Een pronostiek voor de race? #5 wint en Laurens mag tweede zijn."

Foto: Belgian Audi Club



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 29 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons