van der Horst

Dries Vanthoor moet noodgedwongen plannen wijzigen

François Cornélis - Dries Vanthoor
François Cornélis - Dries Vanthoor
Dries Vanthoor zal in 2015 niet zijn initieel geplande programma in de Formula Renault 1.6 European Series afwerken. Het jonge Limburgse talent had dankzij zijn winst van het RACB stuurwiel 2014 nochtans recht op een deelname aan het kampioenschap dat vorig jaar als Formule Renault 1.6 NEC Junior door het leven ging. Er is evenwel beslist om na een forfait van Lechner Racing de stekker uit de Formula Renault 1.6 European Series te trekken, hoewel de organisatoren daar nog niet formeel over gecommuniceerd hebben.
Dries Vanthoor - Stoffel Vandoorne - Maxime Martin - Gino Bux - Eric Borguet
Dries Vanthoor - Stoffel Vandoorne - Maxime Martin - Gino Bux - Eric Borguet
RACB heeft, met steun van Renault, evenwel een nieuw programma uitgedokterd voor Dries Vanthoor en dat bestaat erin om simpelweg te debuteren in de Formula Renault 2.0 NEC, het zusterkampioenschap van de teloorgegane Formula Renault 1.6 European Series zeg maar. Deze serie heeft een knappe kalender, waarbij er vier wedstrijden worden afgelegd in de schaduw van de Blancpain GT Series. Vanthoor zal aan de bak komen bi Josef Kaufmann Racing, hetzelfde team waarmee Stoffel Vandoorne in 2012 de Formule Renault 2.0 Eurocup-titel pakte.

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
“We zijn er ons terdege van bewust dat op dit niveau debuteren in de eenzitterij een serieuze uitdaging vormt”, analyseert Geoffroy Theunis. “Dries krijgt een goed jaar om te leren.” Dat leren zal snel moeten gaan; Vanthoor komt namelijk eind deze week al in actie op een twee dagen durende test in Motorland Aragon. “Ik ben helemaal klaar om deze uitdaging aan te gaan”, stelt Vanthoor zelf. “Afgelopen winter heb ik mijn fysieke paraatheid zo goed mogelijk op punt gesteld. Ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen. Die twee dagen in Alcaniz zullen me helpen wat ritme op te doen. “Snel erna kan ik met de andere rijders van de FR 2.0 NEC aan de slag, tijdens de testdagen in Hockenheim en Assen.”

Foto's: RACB & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op dinsdag 17 maart 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons