van der Horst

Dries Vanthoor unaniem tot laureaat RNT verkozen

François Cornélis - Dries Vanthoor
François Cornélis - Dries Vanthoor
Deze donderdag werd op Circuit Zolder de finale van het Eenzitterstuurwiel van het RACB National Team afgewerkt. Na vier sessies, waarin de zes finalisten zo een vijftigtal ronden afwerkten, werd Dries Vanthoor door de jury unaniem tot laureaat verkozen. De jonge Limburger werkt zo in 2015 het Formula Renault 1.6 Benelux-kampioenschap af, in de kleuren van het RACB National Team.
Een natte omloop, zon, zachte temperaturen: Circuit Zolder verenigde deze donderdag 13 november de ideale omstandigheden voor de finale van het Eenzitterstuurwiel 2015 van het RACB National Team.
 
0a8ffd3a4235bdc4d2c8649b383233bfcc042aa5.jpg
65 kandidaten, tussen 15 en 18 en zowel met als zonder licentie, hadden zich voor dit Stuurwiel kandidaat gesteld. Na een interview en een ritje met de simulator van Kinetic09 Simulation in de lokalen van de RACB werden twaalf halve finalisten uitgenodigd op de kartingpiste van Francorchamps.
Daar werd op basis van hun prestaties in vier- en tweetaktkarts een nieuwe selectie gemaakt en zo konden Romain de Leval, Max Defourny, Simon Mirguet, Sam Spinnael, Lennert Van Bogaert en Dries Vanthoor naar Zolder trekken om er de finale af te werken.
 
Die finale werd in de best mogelijke omstandigheden afgewerkt, om zo de kwaliteiten van de elk van de kandidaten voor het zitje in een Formule Renault 1.6 van het KTR-team af te wegen. “Omdat het ’s ochtends nat lag moesten er regenbanden worden opgelegd”, stelde Marc Duez, de coach van het RACB National Team. “’s Namiddags brak de zon door, het asfalt droogde op, maar sommige stroken bleven wel nat. Op slicks konden we de handigheid van de finalisten beoordelen, die allemaal in dezelfde omstandigheden een vijftigtal ronden konden afleggen.
 
f923108060c5d1d39ee1da501c60a98417cdd347.jpg
De Jury, die bestond uit Marc Duez, Bas Leinders en Geoffroy Theunis, was unaniem: Dries Vanthoor (16 jaar) stak met kop en schouders boven het groepje uitstekende kandidaten uit. Zo mocht de jonge Limburger het Stuurwiel 2015 van het RACB National Team uit de handen van François Cornelis, President van de RACB, ontvangen. “Tuurlijk ben ik heel blij met dit Stuurwiel”, vertelde Dries. “Kunnen deel uitmaken van het RACB National Team is een buitenkans, voor iedere jonge rijder. Nu is het aan mij om hier ten volle gebruik te maken. Vanaf nu steek ik al mijn energie in de voorbereiding van het seizoen 2015 in het Formula Renault 1.6 Benelux dat ik zal afwerken met het KTR-team.

RACB press

Foto's: RACB & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 13 november 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons