van der Horst

24H Le Mans: Dries Vanthoor zondag in Le Mans én Zolder actief

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor moet als Le Mans-rookie verplicht tien rondjes afwerken tijdens de testdag morgen. Maar onze landgenoot moet natuurlijk ook in actie komen tijdens de Blancpain GT Sprint-manche in Zolder, de Main Race wordt immers om 15u30 op gang geschoten. Door het samenvallen van het Blancpain GT-weekend en de Le Mans testdag zijn er dus enkele piloten die over en weer zullen moeten reizen.
  • Heinz Performance
WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Vader Raf Vanthoor legt ons uit hoe Dries zondag tijdig in zowel Le Mans als Zolder moet raken: "Om 6u vertrekt een privévliegtuig richting Le Mans, dat vliegtuig kan bovendien naast het circuit landen. Dries zal dan als eerste de auto ingaan om zo snel mogelijk zijn tien verplichte rondjes af te werken. De planning is dat hij dan om 14u terug hier in Zolder staat. Dus anderhalf uur voor de start van de Main Race van Blancpain GT."

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Zoals we hier eerder al meldden zal ook Laurens Vanthoor in actie komen tijdens de testdag, net als Stéphane Lémeret. Laatstgenoemde besloot de TCR Benelux-manche, ook dit weekend in Zolder, links te laten liggen en al op zaterdag richting Frankrijk te vertrekken.

Foto's: Vincent Wouters, Marnik Mouchaers, Arne Simons  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons