van der Horst

DRM Revival op de Nürburgring volgend objectief voor Qvick Motors

BMW 320 turbo group 5
BMW 320 turbo group 5
Qvick Motors gooide de laatste weken hoge ogen op verschillende historic meetings met zijn twee exemplaren van de BMW 320 turbo group 5, een origineel chassis en een replica. Zo was het gekloonde exemplaar in de kleuren van Manfred Winkelhock in 1979 in actie te zien tijdens het Goodwood Festival of Speed om daarna af te reizen naar de Le Mans Classic. De originele wagen in de kleuren van Harald Ertl in 1978 was dan weer te bewonderen op de Zolder Historic Grand Prix. Het volgende objectief voor het team is echter een deelname aan de tweede manche van de DRM Revival eind augustus op de Nürburgring.
BMW 320 turbo group 5 op het Goodwood Festival of Speed
BMW 320 turbo group 5 op het Goodwood Festival of Speed
De demonstratie die Erik Qvick gaf op het Goodwood Festival of Speed was er een die de talrijke toeschouwers niet snel zullen vergeten. De wagen werd ook uitgenodigd voor de festiviteiten op het kasteel van Goodwood waar BMW in de bloemetjes gezet werd wegens het vijftig jarige bestaan van BMW M Sport. Een week later was de wagen al te bewonderen op de Le Mans Classic, het grootste race event voor historische bolides. Het volgende objectief voor de wagen zijn de races voor de DRM Revival op de Nürburgring, een organisatie van DTM Classic. De races, die openstaan voor wagens die aan het Duitse kampioenschap deelnamen tussen 1972 en 1983, vinden dan ook plaats in het voorprogramma van de DTM races.

BMW 320 turbo group 5
BMW 320 turbo group 5
Het originele exemplaar van de BMW 320 turbo is ondertussen in het kleurenschema gezet dat de wagen droeg in 1978 toen hij door Harald Ertl werd bestuurd in het Duitse kampioenschap. Die wagen werd tentoongesteld tijdens de Historic Grand Prix in de paddock van Circuit Zolder. Daar was de BMW 320 turbo te bewonderen tussen andere racewagens van het Duitse merk.




Foto's: Qvick Motors & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op woensdag 13 juli 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons