van der Horst

Druk seizoen in het vooruitzicht voor Deldiche Racing

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
2020 is een vreemd jaar geweest, maar 2021 zou stilaan weer normaal moeten worden en dus gaan we weer racen en de eerste van het seizoen vindt komend weekend op Circuit Zolder plaats. In Limburg staat de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship op de kalender met een wedstrijd van drie uur. Het zwaartepunt van dit seizoen ligt voor het team uit Ternat echter in de Supercar Challenge waar maar liefst drie Norma M20FC Peugeot 1.6 turbo ingezet zullen worden.
  • Prospeed Competition
Deldiche Racing was de voorbije seizoenen al actief in de Supercar Challenge en het Belcar Endurance Championship, met mooie resultaten en maakte ook kennis met de Franse Ultimate Cup. Dit jaar staan die drie competities weer op het programma.
 
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Jim De Cock (Teammanager): “We verleggen het autosportgeweer van schouder in die zin dat de Supercar Challenge het zwaartepunt van ons programma zal vormen, naast een aantal mooie afscheidsoptredens in het Belcar Endurance Championship.  Gezien de wijziging op het einde van dit seizoen in het sportieve reglement van het Belcar Endurance Championship, bereiden wij vandaag al de toekomst voor. Wij mogen ‘voorlopig’ in 2022 niet meer in Belcar van start gaan met de open sportprototypes, maar wij blijven de wagens wel inzetten en dus moeten wij andere horizonten verkennen. De organisatie van Dick van Elk, de Supercar Challenge, is voor ons geen onbekend terrein en daarom de keuze om er heel het seizoen met drie wagens van start te gaan. Tom Boonen doet het alleen in één wagen, terwijl Tim Joosen, Steve Vanbellingen en Luc De Cock een tweede wagen delen, maar wie wanneer rijdt, is nog niet zeker. Tot slot zal Thomas Piessens een derde wagen delen met Sam Dejonghe of Tim Verbergt. De Supercar Challenge doet ook driemaal ons land aan en ik hoop dat in Zolder en Spa op een bepaald ogenblik ook de fans mogen verwelkomen.
 
Dit weekend zal Deldiche Racing dus ook aanwezig zijn op Circuit Zolder voor de opener van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar en dat met een Norma in de handen van Thomas Piessens, Tom Boonen en Sam Dejonghe.
 
Die wagen zal mogelijk ook de rest van het seizoen afwerken, in functie van de resultaten. Tijdens de 24 uur van Zolder is het doel om twee wagens van het team in de kleuren van Deldiche in te zetten”, gaat Jim De Cock verder. “Tot slot zullen Tom Boonen en Sam Dejonghe nog een selectie aan wedstrijden van de Ultimate Cup rijden, waaronder zeker de race op het korte circuit van Le Mans in het najaar.
 
Maar ook in wedstrijden voor Historics zullen we het team zien en onder meer de Masters Historics in Zolder en Zandvoort, en de Spa 6 Hours staan op het menu, telkens met de Lotus Elan 26R.
 
CO2-neutraal!
 
Klimaatverandering is de afgelopen jaren een brandend actueel onderwerp geworden. Bij DELDICHERACING, beschouwen we het milieu ook als een belangrijke stakeholder. We moeten aandacht besteden aan het milieu en het klimaat. Eind 2018 hebben we besloten om de CO2-voetafdruk van ons team mee in kaart te brengen met de hulp van CO2logic, een Belgische KMO met een uitstekende reputatie. CO2logic heeft een audit van onze activiteiten uitgevoerd, en op basis daarvan hebben we besloten om een CO2-neutraal bedrijf te worden. Het CO2 Neutral © label (gevalideerd door Vinçotte) garandeert dat bedrijven hun actief berekenen, verminderen en compenseren. In tegenstelling tot ‘greenwashing’, kan dit label alleen worden bereikt door ernstige klimaatinspanningen, waarvoor wij ons engageren.


Deldiche RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 6 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons