van der Horst

Druk seizoen voor Stienes Longin

Stienes Longin
Stienes Longin
Vorig jaar behaalde Stienes Longin samen met teamgenoot Thomas Piessens de titel in het BGDC-kampioenschap en wierp hij hoge ogen bij zijn occasioneel debuut in de NASCAR Whelen Euro Series. Dit jaar treffen we Longin junior terug aan in beide kampioenschappen, maar dan wel met het verschil dat de jongeling uit Wilsele het volledige seizoen zal afwerken in de NASCAR Whelen Euro Series. Stienes zal er aantreden voor PK Carsport en wordt teamgenoot van … vader Bert Longin op de Chevrolet SS #11. In het BGDC-kampioenschap blijft het kampioenenduo Longin-Piessens ook in 2015 samen en pakken ze opnieuw uit met de vertrouwde BMW E46 M3.
  • LTF
Stienes Longin-Thomas Piessens
Stienes Longin-Thomas Piessens
“Het hele gebeuren in de Europese NASCAR Series spreekt me enorm aan”, trapt de nog steeds maar 23 lentes tellende Stienes Longin af. “Vorig jaar mocht ik er al eens van proeven, en dat is me zo goed bevallen dat ik er een punt van gemaakt had om dit jaar het volledige kampioenschap te kunnen afwerken. Ergens ben ik wel fier dat ik daarin geslaagd ben, grotendeels dankzij de steun van Marc Vriends, en dat ik een team kan vormen met mijn vader. Het is toch iets apart hoor, en het geeft een heel speciaal gevoel te kunnen aantreden bij een gerenommeerd team als PK Carsport met ervaren rijders als Anthony Kumpen en mijn vader Bert Longin. Ik ga het kampioenschap afwerken met de Chevy SS #11 in Elite 2, terwijl mijn vader zal aantreden in Elite 1. Aan motivatie zal het mij in elk geval niet ontbreken en ik kijk enorm uit naar de twee races die op de ovalcircuits worden afgewerkt en natuurlijk moet de thuisrace op Circuit Zolder het hoogtepunt van het seizoen worden!”


Stienes Longin-Thomas Piessens
Stienes Longin-Thomas Piessens
Maar dat is dus nog niet alles voor wat Stienes Longin betreft in 2015. “Klopt, want net als vorig jaar treed ik samen met Thomas Piessens aan in het BGDC-kampioenschap”, vervolgt een enthousiaste Stienes. “Thomas en ik voelen ons thuis in dit leuke kampioenschap, dus tekenen we ook nu weer present. We halen opnieuw de BMW E46 M3 van stal, de wagen waarmee we vorig seizoen de titel wisten te behalen. En die titel willen we maar al te graag verdedigen, al realiseren we ons zeer goed dat het geen makkelijke opgave zal worden om op het einde van het seizoen helemaal bovenaan de ranglijst te prijken. 100% ervoor gaan, dat zullen we niet doen… wel 110%”, knipoogt Longin junior. “Het is een uitdaging die ik graag aan ga en die ik slechts kan aangaan dankzij mijn diverse sponsors en sympathisanten. Uiteraard wordt hun steun ten zeerste gewaardeerd”, besluit Stienes Longin.

Stienes Longin Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 10 februari 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons