van der Horst

Druk weekend voor de boeg op de Nürburgring Nordschleife

Start VLN 6
Start VLN 6
Dit weekend wordt er weer geracet op de Nürburgring en dat met een uniek format. Er staan namelijk twee 4 uursraces op het menu, de ADAC Reinoldus op zaterdag en de ADAC Barbarossapreis op zondag. Daarnaast kan het NLS-kampioenschap op een serieuze injectie aan deelnemers rekenen ten opzichte van de eerste race, aangezien maar liefst 155 wagens aan de start zullen verschijnen op zaterdag. De teller voor zondag staat op 141 wagens.
  • Shopa
Zaterdag zullen 29 GT3's de start nemen, terwijl er zondag een afvalt. Walkenhorst Motorsport is weer van de partij met David Pittard en Mikkel Jensen, al krijgen zij voor zaterdag versterking van Christian Krognes terwijl Jensen op zondag aan de kant blijft. Ook HRT is er weer bij en komt met versterking. Zij zullen dit weekend namelijk drie wagens inzetten, terwijl KCMG zijn debuut zal afwerken met twee Porsches. Bij Audi zijn er ook wat wijzigingen doorgevoerd. Zo zal Dries Vanthoor enkel zaterdag rijden en de wagen delen met Mattia Drudi, die op zijn beurt zondag de wagen bestuurt in het gezelschap van Christopher Mies en Kelvin van der Linde.

alternatieve pitlane NLS
alternatieve pitlane NLS
Dit weekend is er ook een lichte wijziging voor de pitlane. Gezien de serieuze groei van het aantal deelnemers in vergelijking met de vorige wedstrijd, zullen alle GT3's een eigen pitbox krijgen in de normale pitlane, terwijl de rest van het veld de alternatieve pitstraat zal gebruiken. Er zullen een tiental Belgen aan de start verschijnen. De meesten starten zowel op zaterdag als op zondag.

Foto's: VLNSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op vrijdag 10 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings NLS 2 en NLS 3.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons