van der Horst

Drukke agenda’s voor Tom Boonen en Pedro Bonnet met prioriteit voor NASCAR

Braxx Racing - Ford Mustang
Braxx Racing - Ford Mustang
Tom Boonen en Pedro Bonnet zullen volgend seizoen beiden de Elite 2 betwisten binnen de NASCAR Whelen Euro Series. Voor beiden een stap in het onbekende, maar ze kozen wel bewust voor BRAXX Racing en de daaraan gekoppelde Marc Goossens die de twee rookies zal coachen in hun maidenseizoen in NASCAR. Ook andere projecten zoals de 24H Series by Creventic en mogelijk Belcar en de 24H Zolder staan voor de ex-wereldkampioen wielrennen op het programma. Ook Bonnet zal zeker opnieuw een competitief stuur zoeken voor de etmaalrace in zijn achtertuin.
  • Dreamdrive
Beiden ontmoetten elkaar tijdens een testsessie van BRAXX Racing en waren meteen verkocht na hun kennismaking met de krachtige en spectaculaire NASCAR-bolides. Ook tussen de beide nieuwkomers onderling klikte het meteen en er werd gesproken over een mogelijke samenwerking. Ondertussen zijn de gesprekken afgerond en zullen Tom en Pedro een seizoen lang hun bips mogen schuiven in hun nieuwe speeltje.

Tom Boonen
Tom Boonen
“Dit wordt geen bevlieging”, aldus Boonen. “Ondanks de grote uitdaging voel ik dat dit een avontuur wordt over meerdere jaren. Ik ben als profsporter niet te beroerd om te zeggen dat ik nog enorm veel moet leren en dat ik dit kan doen samen met Marc Goossens is uiteraard een zeer groot pluspunt. Ik wil vooral mezelf verbeteren als piloot en bij NASCAR zijn het pure wagens zonder al te veel elektronische hulpmiddelen waardoor je met een eerlijke en basic wagen toch snel kan gaan. Ik vergelijk het een beetje met een VW Fun Cup waarin ik reeds enige ervaring heb, maar dan wel op een veel hoger niveau. Het is ook een formule die aanslaat bij het grote publiek, het wordt goed
Tom Boonen & Marc Goossens
Tom Boonen & Marc Goossens
georganiseerd met bij de rijders voortrekkers zoals een Marc Goossens, Anthony Kumpen, de familie Longin, enz en dus volgens mij ook makkelijk te verkopen. Ik ben nog steeds een sportman in hart en nieren, maar ben niet langer meer een favoriet voor de zege zoals in mijn wielercarrière. Desondanks valt het slikken van een tegenslag in de autosport me momenteel zwaarder dan tijdens mijn profcarrière. Ik zal uiteraard leergeld betalen in het begin van het seizoen, maar ik wil echt vooruit en wil op termijn een rol van betekenis spelen. En met iemand als Marc Goossens in mijn kielzog kan dit alleen maar crescendo gaan.”

Nascar-test Pedro Bonnet
Nascar-test Pedro Bonnet
“NASCAR wordt een nieuwe stap in het duister, vooral omdat we de concurrentie moeilijk kunnen inschatten en we allemaal met identieke wagens rijden. Maar dat ligt me wel, want in de BMW Cup waarin ik enkele jaren geleden kampioen werd had ik hetzelfde gevoel voor het seizoen”, treedt Pedro Bonnet zijn kompaan bij.
“Ook de manier waarop deze weekends worden georganiseerd met veel animo is leuk voor de gasten. Hier kan je partners op uitnodigen en dat zijn we dan ook samen van plan. We gaan ook hierin een team vormen. Geen twee individuen die toevallig een wagen huren bij een zelfde team. Tom en ikzelf gaan intens samen werken, ook naar gemeenschappelijke partners toe en hen een goede return geven
Pedro Bonnet na de 24HZolder
Pedro Bonnet na de 24HZolder
zoals incentives, circuitdopen, enz. We gaan ook werk maken van een goede accommodatie. Voor mij is het opnieuw een stap vooruit gezien ik na een aantal seizoenen op circuit tijdens de zes NASCAR-weekends vijf nieuwe circuits zal ontdekken in Europa om dan de finale race te rijden voor eigen publiek op Circuit Zolder. We zijn er ons uiteraard wel van bewust dat het een vorm is van cuprijden met identiek materiaal voor iedereen. De keuze in afstelling en de stuurmanskunst moeten de doorslag geven terwijl we met BRAXX wel in een zeer ervaren team zitten dat weet waarmee het bezig is. En ondanks de professionele aanpak blijft BRAXX Racing een familiaal team.”

Boonen-Bonnet testen voor Nascar
Boonen-Bonnet testen voor Nascar
De beide rookies zijn nu op zoek naar geschikte en verplichte spotters die hen kunnen begeleiden tijdens de races. Ex-piloten of ex-teamchefs zijn ideaal hiervoor omdat zij het klappen van de zweep kennen. Het seizoen start half april in het Spaanse Valencia en gaat vanaf dan snel richting Italië (Franciacorta), Engeland (Brands Hatch) en Frankrijk (Tours) om dan na een zomerstop van twee maanden in september en oktober de slotraces in Hockenheim en Zolder af te werken.

Pedro Bonnet: “We gaan trachten om ons goed voor te bereiden en elk circuit te ontdekken waar we heen moeten. Vooral Tours wordt een hele uitdaging met wedstrijden op oval met bankings tussen 9 en 10,5 graden”.

Andere uitdagingen
Jimmy De Breucker - Tom Boonen - Mario Timmers
Jimmy De Breucker - Tom Boonen - Mario Timmers
Naast de NASCAR Whelen Euro Series dat voor beiden prioriteit krijgt, zullen ze ook uitkomen in andere competities. De enige zekerheid hieromtrent is dat Tom Boonen samen met QSR Racing, het team van Stefaan Schoonjans, verschillende wedstrijden zal betwisten binnen de 24H Series by Creventic. Zijn seizoen begint reeds begin januari in Dubai tijdens de traditionele seizoenstart van de 24H Series.


QSR Racing Team - BMW M235i Cup
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
“In Dubai zullen we nog uitpakken met de BMW M235i waarmee we in COTA reden, omdat de Mercedes AMG GT4 die aan QSR reeds is geleverd nog niet volledig klaar is. Maar het is wel de bedoeling dat ik met de Mercedes AMG GT4 wel de Creventic-races in COTA USA, Barcelona en de 12H Spa betwist. Ik wil zoveel mogelijk kilometers afmalen in de GT4, want ik veronderstel dat het internationaal GT-gebeuren in deze richting zal evolueren. Een ook de VW Fun Cup en in het bijzonder de 25H Spa-Francorchamps komen op mijn kalender voor 2018. Wat de Belcar betreft is het nog een beetje koffiedikkijken en zijn er verschillende opties mogelijk. De 24 Hours of Zolder staan uiteraard met stip genoteerd in mijn agenda, maar wagen en team zijn nog niet gekend”, besluit een duidelijk gedreven Tom Boonen.

Ook Pedro Bonnet zal trachten om naast zijn NASCAR-debuut nog een bijkomend programma op poten te zetten al krijgt ook bij hem de Nascar alle prioriteit.

Pedro Bonnet - Belgium Racing Porsche 991 Cup
Pedro Bonnet - Belgium Racing Porsche 991 Cup
“Als ik ergens mijn tanden in zet, dan ga ik er ook de volle 100% voor. Ik doe er alles aan om dit eerste seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series te doen slagen en dit project krijgt dan ook alle prioriteit. Uiteraard is er ruimte voor andere projecten, maar dat zien we dan later wel. Ik ga zeker trachten om opnieuw met een zeer competitieve wagen en team aan de start te komen bij de 24 Hours of Zolder, maar zeker niet ten koste van de NASCAR. Ik kan niet wachten om te gaan trainen en racen. Maar eerst moeten we beiden op zoek naar een goede spotter om mee de races binnen de NASCAR in goede banen te leiden”, aldus de gemotiveerde Limburgse zakenman.

Foto's: Niels Vaeck - Ronals Janssens - Martijn Wouters - WCB Racing Team - Belgium Racing - QSR Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 4 januari 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons