van der Horst

Drukke agenda voor Jerry De Weerdt met 5 verschillende wagens uit 40 jaar racegeschiedenis

Brass Racing - Dodge Viper GT3
Brass Racing - Dodge Viper GT3
Jerry De Weerdt is niet bang van een uitdaging min of meer. Hij kiest in 2014 niet voor een of ander traditioneel kampioenschap, maar mengde een eigen kalender met een gewaagde mix van een historische wagen, over een silhouette chassis richting GT3 en GT4.
“Ik wil steeds zoveel mogelijk kilometers rijden in zoveel mogelijk verschillende wagens en kampioenschappen. Dit is nog altijd de beste manier om zoveel mogelijk ervaring op te doen,” aldus de Weerdt voor wie het seizoen gerust morgen mag beginnen.

Het parcours dat de BRASS-rijder zal afleggen is op zijn minst indrukwekkend te noemen. De Viper GT3 uit 2006, waarmee Jerry samen met Jeffrey Van Hooydonk vorig seizoen meteen richting podium reed, wordt opnieuw in stelling gebracht voor minstens drie wedstrijden in BRCC waar hij zal uitkomen in GT Pro.

Brass Racing - Dodge Viper GT3
Brass Racing - Dodge Viper GT3
Jerry De Weerdt: “Door de verandering in het reglement is het nu mogelijk om de wagen alleen te bemannen en het is dan ook de bedoeling dat ik alleen rijd. Tenzij er zich nog een tweede rijder komt aanmelden die onze filosofie deelt en waarbij de fun primeert. Uiteraard starten we wel met de gedachte om zo goed mogelijk te presteren en we gaan geen enkel duel uit de weg. De bedoeling was om zeker vier wedstrijden te rijden, maar gezien de Belgian Masters een week is opgeschoven moet ik deze aan mij laten voorbij gaan. Dat weekend rij ik in functie van sponsor Profi-Air / Begetube een wedstrijd in de Duitse Spezial Tourenwagen Trophy op de Nürburgring. En zodoende zijn we met de Viper aanbeland bij het tweede kampioenschap die we aandoen. Ik weet dat het een kampioenschap is met heel mooi en snel materiaal, en quasi allemaal bestuurd door gentlemen drivers. Ik kijk er naar uit”.

Jerry De Weerdt - Chevrolet Corvette Stingray BRASS Racing
Jerry De Weerdt - Chevrolet Corvette Stingray BRASS Racing
De 24 Hours of Zolder staat in het vet aangeduid in de agenda van Jerry De Weerdt. De BRASS-piloot zal de Zolderse etmaalrace binnen het Skylimit Race Team rijden met de Porsche 997 GT4 samen met ondermeer Jo Lammens. In hetzelfde weekend zal Jerry ook twee wedstrijden rijden in het voorprogramma met zijn Corvette Stingray uit 1969 binnen het Belgian Historic Cup van promotor BRAVO.


24H Zolder: De start en eerste uren van de race
“De 24 Hours of Zolder is nieuw voor mij, maar het lijkt met een mooie uitdaging in een goed team en met een Porsche. We gaan ook vier van de vijf weekends aantreden met de Corvette Stingray uit 1969. We komen uit in de Klasse 2 en we gaan telkens resoluut voor de zege in de Klasse en een zo dicht mogelijke plaats algemeen.”


De Race Promotion Night in beeld gebracht
Verder zal deze polyvalente rijder ook opnieuw aantreden met de Ford Mustang GT GT4 tijdens de Race Promotion Night op Circuit Zolder en er staan ook enkele wedstrijden in de Nascar Whelen Euro Series op het programma. “Ik zal sowieso binnen de Nascar de wedstrijden rijden in Monza en Brands Hatch in de Open Klasse en wil me zodoende voorbereiden op een mogelijk volledig seizoen in 2015”.

Jerry De Weerdt - Euro Nascar
Jerry De Weerdt - Euro Nascar
“Ik zit dus met een programma van hopelijk 12 weekends met 5 verschillende wagens die meer dan 40 jaar overbruggen. Het is de bedoeling om dit seizoen opnieuw een pak ervaring op te doen en veel kilometers te verorberen. Ik zal me in ieder geval telkens moeten aanpassen, want met de Corvette Stingray, de Viper, de Mustang, de Porsche en de Nascar zit ik met vijf verschillende wagens die heel sterk verschillen in rijstijl en afstelling. Ik kijk er reeds reikhalzend naar uit”. 

Foto's: Martijn Wouters - Georges De Coster - Marnik Mouchaers - BRAVOSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit op maandag 24 februari 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons