van der Horst

DS Penske met Jean-Éric Vergne en Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne
Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne
Wat al maanden een publiek geheim was, werd nu eindelijk officieel bevestigd. DS verlaat Techeetah en gaat in zee met Penske Autosport. Daarenboven kan men bij Penske Autosport rekenen op een rijdersbezetting waar menig team maar kan van dromen. Jean-Éric Vergne maakt mee de overstap met de Franse constructeur, terwijl hij niemand minder dan Stoffel Vandoorne naast zich krijgt.
Het was lang gissen waar Vandoorne zou belanden, gezien Mercedes zou vertrekken uit de Formule E. McLaren was een optie, maar sinds de Monaco E-Prix kwam DS duidelijk in beeld. Toen al was zeker dat de Franse constructeur Techeetah zou verlaten en richting Penske Autosport zou trekken. Gezien Stoffel Vandoorne vorige maand nog testte met de nieuwe Gen3 wagen van het team, was het tamelijk zeker dat hij naar de tweevoudige winnaar bij de teams/constructeurs zou trekken.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De huidige wereldkampioen is dan ook meer dan opgezet met zijn nieuwe team: "Echt geweldig dat ik samen met DS PENSKE aan het nieuwe seizoen kan beginnen. Na vier jaar bij Mercedes is dit voor mij een grote verandering, maar ik kijk ernaar uit. DS heeft al uitstekende resultaten geboekt door twee keer het rijders- en teamklassement te winnen. Ik hoop dat we daar samen nog meer trofeeënaan toe kunnen voegen. Het is ook erg leuk om een team te vormen met de enige tweevoudige wereldkampioen van de Formula E. Ik denk dat JEV en ik een van de sterkste teams van het nieuwe seizoen vormen. We zitten nu volop in de voorbereidingsfase met de nieuwe Gen3-auto. Samen met de start bij mijn nieuwe team vormt dit een spannende uitdaging voor de komende jaren. Een ding is zeker: ik kan niet wachten om weer het circuit op te gaan, mijn wereldtitel te verdedigen en nog vele overwinningen te behalen!"

Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne
Met Vergne krijgt hij wel een teamgenoot van formaat naast zich. De Fransman heeft al twee titels achter zijn naam, heeft 10 overwinningen en 28 podiumplaatsen behaald met het Franse merk. Met andere woorden lijkt het wel alsof zij het te kloppen team worden voor volgend seizoen. Het gaat dus zeer interessant seizoen worden, te beginnen in Mexico City in februari volgend jaar.

Foto's: DS Automobiles - Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 12 oktober 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons