van der Horst

DTM brengt bijna tastbare topsport naar Circuit Zolder

Esteban Muth - T3 Motorsport Lamborghini Huracan
Esteban Muth - T3 Motorsport Lamborghini Huracan
Heb je voor je tv genoten van gouden Nina Derwael of van een weergaloze Van Aert op de Ventoux? Leefde je van op afstand mee met de Belgen die eruit geknikkerd werden in München? Dan krijg je als sportliefhebber op Circuit Zolder de kans om live, vlak bij het tarmac autosport van internationaal topniveau te beleven. Het wordt een speciale DTM-editie op zaterdag 7 en zondag 8 augustus, volgens een vernieuwd en aantrekkelijker format met razendsnelle GT3 bolides. En ja, je kan ook supporteren voor een Belg. Het Duitse team T3 Motorsport zal dit jaar aanwezig zijn met een Lamborghini Huracan GT3 Evo en aan het stuur zit onze negentienjarige landgenoot Esteban Muth.
Ga voor gloeiende remschijven, de geur van verbrand rubber en gedeelde emotie. In plaats van de echo van je living, chips kruimels en het geschuifel van vingers over de afstandsbediening. Je kan de Lambo van Esteban voor je neus zien voorbij scheuren vanaf 49 €. Er zijn inderdaad nog een beperkt aantal tickets te koop. Kinderen tot 7 jaar mogen gratis binnen, van 7 tot 14 jaar genieten ze 50% korting.

Buiten de afgesloten wedstrijdbubbel worden aan de Startgrid en in de Jacky Ickx-bocht twee beperkte publiekszones ingericht van respectievelijk 3.500 en 1.500 personen. Op het circuit werkt men met gescheiden clusters van 400 toeschouwers in open lucht. Alles volgens de geldende beperkingen: handen ontsmetten, afstand behouden en mondmaskerplicht tot je op je zitplaats bent.
 
Sprintrace ontworpen voor spektakel
 
ABT Sportsline - Audi R8 LMS GT3 Evo
ABT Sportsline - Audi R8 LMS GT3 Evo
De corona-proof organisatie met 5.000 toeschouwers per dag wordt een exclusief event. In het nieuwe GT3 format treden nu 12 ploegen aan met 20 auto’s – onder meer BMW, Mercedes, Audi, Ferrari en Lamborghini - en dus ook 20 piloten onder wie enkele F1 rijders. Daarbij zijn verder deelnemers uit Zuid-Afrika, India, Thailand, de States en Nieuw-Zeeland. De piloten geven op zaterdag en op zondag het beste van zichzelf, telkens in een sprintrace van 55 minuten plus 1 ronde, vol maneuvers. Een verplichte bandenstop en extra ballast voor de snelste piloten creëren extra spanning.
 
In het voorprogramma warmen de veteranen van de DTM Tourenwagen Legenden het asfalt op met iconische sportbakken zoals AMG-Mercedes, Audi V8 quattro, Alfa Romeo 155, BMW M3, Ford Sierra Cosworth. Ook de Porsche Carrera Cup Benelux, BMW M2 Cup en de Lotus Cup zijn te gast in Zolder.
 
Een goed werk!
 
De DTM geeft Circuit-Zolder een bereik 200 miljoen kijkers in meer dan 30 landen. Als live toeschouwer zal je dus een goed werk verrichten. Want de DTM heeft in een enorme impact op het toerisme en de economie van Limburg. Die impact ga jij met open mond en oordoppen van op de eerste rij mee versterken. Circuit Zolder dankt je nu al. Maar wacht niet te lang want het aantal tickets is beperkt.
 
Meer info op www.circuit-zolder.be en www.dtm.com

Circuit-ZolderDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 3 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons