van der Horst

DTM en 24 Hours of Zolder verplaatst op de racekalender

Start 2019 DTM Zolder Race 2
Start 2019 DTM Zolder Race 2
Het openingsweekend van het DTM kampioenschap, dat in normale omstandigheden in het laatste weekend van april zou plaatsvinden, wordt verschoven naar het weekend van 7-8-9 augustus. De 24 Hours of Zolder krijgen daardoor een ‘wintereditie’ en zullen op 7-8 november plaatsvinden. Dat hebben Circuit Zolder en ITR, de organisator van het DTM-kampioenschap, vanmiddag bekend gemaakt. “Uitzonderlijke omstandigheden vergen uitzonderlijke maatregelen. Maar deze verschuivingen op de kalender bieden ook mogelijkheden,” aldus directeur Sven Pribylla van Circuit Zolder.
Start DTM Zolder Zaterdagrace
Start DTM Zolder Zaterdagrace
“We hopen in de eerste plaats dat het land en de wereld tegen dan hersteld zijn van de pandemie. Circuit Zolder zal er in dat geval alles aan doen om van de hervatting van de competities met de DTM een memorabel augustusweekend te maken. We zullen nog een tandje bijsteken wat betreft beleving en randanimatie; het publiek, dat na quarantaine en hopelijk en masse en in goede gezondheid, weer buiten mag, verwacht dat ook. De DTM met meerdere supportseries en de permanent geopende DTM Show Stage zorgt sowieso voor feeststemming en die zal zeker een extra dimensie krijgen,” aldus Sven Pribylla.

Winter- én super-editie van de 24 Hours of Zolder 
Start 24 Hours Zolder 2019
Start 24 Hours Zolder 2019
Voor de 24 Hours of Zolder – de belangrijkste race in het Belcar Belgian Endurance Championship – biedt de wijziging van de kalender een opportuniteit om andere formules te verkennen. Sven Pribylla: “Het wordt een ‘wintereditie’, ook de teams en piloten zullen zich moeten aanpassen aan de weersomstandigheden. Om het de fans zo aangenaam mogelijk te maken denken we aan winterbars, après-ski hutten... Misschien zelfs schuilhutten rond het circuit waar toeschouwers zich kunnen warmen.” 

Sportief is de verplaatsing van het traditionele augustus-weekend naar november allesbehalve een afknapper. De 24 Hours of Zolder worden nu helemaal op het eind van het seizoen gepromoveerd tot de allesbeslissende finale van het Belcar kampioenschap. Tijdens de 24 Hours of Zolder zijn er namelijk dubbele punten te verdienen in het klassement, zodat alles tot op het laatst spannend blijft. 

Circuit ZolderDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 25 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons