van der Horst

Nürburgring: Nabeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
Van plaats 12 op de grid naar 7e aan de finish: met die prestatie was Maxime Martin zondagnamiddag op de Nürburgring de tweede beste BMW-rijder van het weekend. Alleen zijn teamgenoot Marco Wittmann deed beter: hij won de race.
Maxime Martin had al een voorgevoel toen hij naar de Nürburgring afreisde: de wisselende weersomstandigheden zouden een rol spelen. Zo geschiedde meteen al tijdens de kwalificaties, zaterdag.
Ik ken dat circuit als mijn broekzak, maar toch valt er voor mij nog heel wat te leren in DTM, zo merkte ik”, gaf Maxime Martin na de kwalificaties toe. “Bij BMW slaagde alleen Marco Wittmann erin om het onderste uit de kan te halen. Het was dan ook heel heikel rijden: in het begin van qualifying was het nat, terwijl het asfalt naar het einde toe helemaal opgedroogd was. Natuurlijk hoopte ik beter dan die twaalfde tijd, maar ik kon me troosten met de wetenschap dat ik de tweede beste BMW-rijder was.
 
Die rol van ‘Best of the rest’ bevestigde Maxime helemaal in de race.
Op zondag bleven de hemelsluizen dicht, zodat ik aan de race begon met zachte banden, de zogenaamde 'options'. Na een goede start kon ik opklimmen naar de zesde plaats. Na mijn pitstop kreeg ik de harde banden mee, de 'primes'. Niet meteen heilzaam voor het rijgedrag van de auto, merkte ik. Het belette me niet om de zevende plaats te grijpen, tweede beste BMW in de race. Daarmee pakte ik nog wat kostbare punten die ervoor zorgen dat ik zevende blijf in het kampioenschap. Dankzij de overwinning van Wittmann versterken we onze leiderspositie in het kampioenschap van teams en constructeurs.

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 19 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons