van der Horst

DTM Zolder 2: Belcar-seizoen 2020 in laatste rechte lijn

Belgium Racing - Lamborghini Huracan Super trofeo
Belgium Racing - Lamborghini Huracan Super trofeo
Volgend weekend wordt in het kader van de tweede DTM-meeting op Circuit Zolder de voorlaatste meeting van het Belcar Endurance Championship 2020 afgewerkt. Vergis u echter niet, in de twee races van 105 minuten die zaterdag en zondag op het programma staan, zijn er samen met de seizoensafsluitende 24 uur van Zolder (op 7 november verreden over 12 uur), nog quasi evenveel punten te verdienen als in de al afgewerkte meetings van dit bijzondere seizoen. En omdat er dit jaar ook een schrapresultaat in rekening mag worden gebracht, is er in de titelstrijd – zowel algemeen als in elk van de klassen – nog één en ander mogelijk.
Een voorbeeld van hoe spannend het eigenlijk nog is? Regerende kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens zijn met hun #99 Belgium Racing Lamborghini als sinds het begin van het seizoen in de voorste gelederen van de algemene tussenstand terug te vinden. Hun prestaties in Belcar 3 spelen daar uiteraard een grote rol in, maar ook drie algemene podiumplaatsen zorgden er voor dat ze na drie meetings over een voorsprong van 19 eenheden beschikken. Houden we echter nu al rekening met het schrapresultaat, dan wordt het puntentotaal van het Belgium Racing-duo herleid tot 105 eenheden. Slechts acht meer dan de tweede in die totaalstand-met-schrapresultaat, de #101 Speedlover Porsche van John De Wilde.
 
Het zal er dit weekend in Zolder dus voor rijders en teams ook op aan komen om zich een ideale uitgangspositie voor de seizoensafsluiter begin november te verwerven. In Belcar 1 krijgen we de ‘usual suspects’ aan de start, en wordt het vooral uitkijken of de T2 Racing-bolides hun uitstekende prestatie van de vorige race, in het kader van het American Festival te Zolder, kunnen bevestigen. In het Deldiche-kamp, dat toen tot twee keer toe een eerste positie wegens technische problemen moest prijsgeven, hoopt men dat de pechduivel deze keer thuis blijft.
 
In Belcar 2 krijgen de Porsche-habitués een nieuw speelvriendje over de vloer, in de vorm van de #25 Speedlover 911, die zal worden gedeeld door Jürgen Van Hover en Olivier Dons. Op de #97 Belgium Racing Porsche rijdt Kris Wauters voor het eerst sinds de seizoensopener opnieuw met broer Koen.
 
De pechvogel van de vorige meeting in Zolder, de #20 Totaalplan Racing Lamborghini Supertrofeo, die zou tijdens het DTM-weekend opnieuw aan de bak kunnen komen en zo de strijd in Belcar 3 extra kunnen kruiden. De nefaste schuiver tijdens het American Festival zou anders kunnen laten vermoeden, maar de bolide voelt zich best wel thuis op de Limburgse omloop. Getuige de pole én snelste wedstrijdronde tijdens de Belcar Race Day, de eerste meeting van het seizoen.
 
Tijdens diezelfde meeting reed Koen De Wit met zijn #64 KDW Racing BMW M4 GT4 naar een mooie achtste plaats algemeen. De Belcar 4-vertegenwoordiger is dit weekend opnieuw van de partij en hoopt minstens even goed te doen als begin augustus.
 
In Belcar 5 proberen de rijders van JJ Motorsport (#34 BMW M2 CS) en QSR Racingschool (#54 Audi RS3 LMS) het de veelwinnaars van Küpperracing (#42 BMW M3 E46) lastiger te maken, terwijl ook in Belcar 6 door een QSR-bolide strijd zou kunnen geleverd worden tegen de kampioenschapsleiders van de #70 Simtag Racing BMW. Bij het ter perse gaan was het evenwel nog niet duidelijk wie de #57 QSR Racingschool BMW 325 zou bemannen.
 
De vrije trainingen voor de voorlaatste meeting van het Belcar Endurance Championship 2020 worden op vrijdag 16 oktober om 9u15 afgewerkt, ’s namiddags (15u10) volgen dan de kwalificaties voor beide races. Zowel op zaterdag als zondag wordt dan een wedstrijd over 105 minuten afgewerkt, telkens met een start om 16u15.

Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 14 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons