van der Horst

DTM Zolder: Huub van Eijndhoven slaat zijn slag in Zolder

Derdaele voor van Eijndhoven
Derdaele voor van Eijndhoven
Na enkele raceweekends in de Porsche Carrera Cup Benelux kunnen we vaststellen dat er een duidelijke rode draad doorheen loopt! Net als bij de eerste drie afspraken van het seizoen, zorgden de rijders ook dit weekend, in de marge van de DTM in Zolder, voor een schitterend spektakel. Een terugblik op de vierde meeting van het seizoen die bol stond van de spanning!
  • Hamofa Performance
Pro: Een goede zaak voor van Eijndhoven
 
Huub van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW RaceService
Huub van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW RaceService
Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW RaceService) en Glenn Van Parijs (NGT Racing), de grote rivalen van Dylan Derdaele (Belgium Racing), waren op de afspraak. De Nederlander domineerde in Limburg de kwalificaties alvorens te zegevieren in de eerste wedstrijd en als tweede af te sluiten in race 2. Daarmee was hij de best scorende rijder dit weekend. De Belg van zijn kant bracht het er van zijn kant eveneens goed van af, door zaterdag als tweede te besluiten en de dag nadien voor de allereerste keer in zijn carrière met de overwinning aan de haal te gaan.
 
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Dylan Derdaele heeft met twee derde plaatsen op eigen bodem de schade weten te beperken. De kampioen van 2016 moet in de aanloop naar de twee laatste meetings van het seizoen wel de leiding in de tussenstand afstaan aan Huub van Eijndhoven, al is het verschil bijzonder klein. Dat belooft dus voor het slot van dit explosieve seizoen! Temeer daar ook Glenn Van Parijs nog steeds volop meestrijdt voor de titel.
 
Net achter het leidende trio, voelde Sebastian Freymuth (PG Motorsport) zich in zijn sas op zaterdag. De Duitser leek op weg om net naast het podium te finishen, maar werd in de slotminuut het slachtoffer van een indrukwekkende crash. Daardoor rondden Steven van Rhee (Team GP Elite) en Thierry Vermeulen (Team GP Elite) de top 5 af, net voor Xavier Maassen (#TeamPGZ by Red Ant Racing).
 
Op zondag barstte de strijd tussen die kemphanen opnieuw los, maar ditmaal was het Xavier Maassen die het laken naar zich toe trok. De Nederlander klopte zijn landgenoot Steven van Rhee en Sebastian Freymuth, terwijl Thierry Vermeulen de handdoek in de ring moest gooien.

Pro-Am: John de Wilde domineert
 
Nicolas Saelens - Belgium Racing
Nicolas Saelens - Belgium Racing
Wat een comeback! John De Wilde (Speedlover) maakte zijn wederoptreden in het kampioenschap, nadat hij sinds een paar meetings niet meer in actie was gekomen in de Porsche Carrera Cup Benelux. De huidige leider in de Porsche Sprint Trophy Benelux reed de sterren van de hemel: hij pakte een pole positie en won de Pro Am-klasse in beide races (hij scoort echter geen punten voor de tussenstand). Bij de eerste race hield hij Ziad Geris (Team GP Elite) af, terwijl hij in race 2 Nicolas Saelens (Belgium Racing) voorbleef.
 
Eigenlijk waren er in Zolder twee grote winnaars: Floris Dullaart (Team GP Elite) toonde zich met twee derde plaatsen het meest regelmatige van de titelpretendenten. De Nederlander profiteerde op zaterdag van de opgave van Nicolas Saelens om druk te zetten in de tussenstand voor het kampioenschap.

Am: Lauryssen gooit nogmaals hoge ogen
 
Jan Laureyssen - Q1 Trackracing by EMG Motorsport
Jan Laureyssen - Q1 Trackracing by EMG Motorsport
Net als de Pro Am-klasse, werd ook de Am-categorie gedomineerd door één enkele man: Jan Lauryssen! De Q1 Trackracing by EMG Motorsport-rijder scoorde niet enkel twee verbluffende zeges, maar boekte eveneens een schitterende vierde plaats in de algemene rangschikking van race 2. Hij verbaasde dus nog maar eens ten aanzien van heel wat meer ervaren concurrenten.
 
De Belg ging tweemaal Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by Red Ant Racing) en Konstantin Zakharevskiy (Speedlover) vooraf.
 
Nu in Limburg de tweede seizoenshelft is afgetrapt, nadert stilaan de eindstrijd voor de titels in de Porsche Carrera Cup Benelux. De volgende, en tevens voorlaatste afspraak staat gepland in Assen, op 17, 18 en 19 september!

Porsche Carrera Cup Benelux/Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 9 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons