van der Horst

DTM Zolder: Opdrogende piste kruidt kwalificaties

Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Loek Hartog (Bas Koeten Racing) heeft op Circuit Zolder de pole gepakt voor de eerste race in de voorlaatste afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux, ondanks een uitstapje door de grindbak. Op een opdrogende piste bleef de Nederlander de verrassende Huub van Eijndhoven (JW Raceservice) en Jos Jansen (JJ Racing) voor. Morris Schuring (GP Elite) moest zich tevredenstellen met slechts de vijfde plaats, achter de bolide van Jaxon Verhoeven (Speedlover). In de GT4-klasse moest puntenleider Thierry Vermeulen zijn GP Elite-teamgenoot Alexander Goddijn voor zich dulden.
Gilles Smits
Gilles Smits
Slicks waren de enige juiste keuze bij het tweede deel van de kwalificaties, dat de grid bepaalde voor sprintrace 2 morgen, terwijl de rijlijn op de piste verder opdroogde. Minuut na minuut zakten de chrono's, waarbij de helft van het veld op een gegeven moment in de sessie wel eens de besttijd in handen had.  Loek Hartog had last met het opdrogende tracé en kon pas in de eindfase van de sessie een echt snelle tijd neerzetten. Uiteindelijk bleef hij Pro-concurrent Schuring voor, terwijl Gilles Smits (Speedlover) als derde afklopte nadat hij in de absolute slotfase gehinderd werd door een Cayman en zo met 333 duizendste misschien wel de pole door de vingers zag glippen. Van Eindhoven klopte af als vierde, voor Jean-Pierre Verhoeven en Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport). Bij de Caymans was Steven van Rhee (GP Elite) ditmaal primus, voor Thierry Vermeulen.

Gezien de Pro-rijders niet mogen deelnemen aan de langere race uit de Porsche Sprint Challenge Benelux, gaat de pole daar (onder voorbehoud) naar Huub van Eijndhoven. Hij krijgt Jos Jansen naast zich op rij 1, terwijl rij 2 een Speedlover-aangelegenheid wordt met de 911 van de familie Verhoeven net voor die van Gilles Smits.

De eerste race, met dus Hartog op pole, start vandaag om 15u20.

--- Uitslag Kwalificatie 1 Porsche Carrera Cup/Sprint Challenge Benelux (pdf) ---
--- Uitslag Kwalificatie 2 Porsche Carrera Cup/Sprint Challenge Benelux (pdf) ---

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons