van der Horst

DTM Zolder: Russell Racing superieur in de regen - No Speed Limit op algemeen podium

Russell Racing by PK Carsport - Norma MF 20C
Russell Racing by PK Carsport - Norma MF 20C
De Russell Racing by PK Carsport Norma M20 FC van Frank Thiers, Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles Magnus heeft op sublieme wijze revanche genomen voor de tijdstraf van gisteren. De Franse proto met startnummer 1 won op Circuit Zolder de tweede manche van het Belcar seizoen 2019 dankzij een strategisch meesterplan en een verbluffende Jeffrey Van Hooydonk als speerpunt. Koen De Wit en François Bouillon eindigden met hun McDonald's Racing Norma M20 FC die ze delen met Marc-Olivier Van Oppens op een knappe tweede plaats, voor een verrassende No Speed Limit Porsche van Fred Bouvy en Damien Coens.
Start Belcar Race 2
Start Belcar Race 2
Na afloop van de DTM-manche op zondag gingen de hemelsluizen open boven Circuit Zolder. De start van de tweede manche van het Belcar Endurance Championship 2019 werd dan ook gegeven achter de Safety Car. Na goed tien minuten rondjes malen achtte de wedstrijdleiding de tijd rijp voor een echte start, al duurde het niet lang alvorens de race opnieuw geneutraliseerd diende te worden na een aanrijding tussen de #77 Domec Radical, de #9 Norma en de #992 PG Motorsport Porsche - een nieuw exemplaar dat werd aangevoerd om de gisteren gecrashte 991 Mk 2 te vervangen.

EMG Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
EMG Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Enkele teams besloten om meteen na de officiële start van de race te komen pitten, om zo hun verplichte stop af te werken. Bij de topteams maakte enkel PK Carsport die keuze, waardoor de #1 Norma - net als enkele malen vorig jaar - na één ronde reeds quasi 'gratis' de verplichte stop uitvoerde en een snelle piloot - in dit geval Jeffrey Van Hooydonk - in de wagen zette om het merendeel van de race af te werken. Van Hooydonk was constant meerdere seconden per ronde sneller dan zijn concurrenten, moest even inhouden door een schuiver van de EMG Motorsport Lamborghini, maar baande gestaag zijn weg richting de kop. Wanneer met nog een kwartier op de klok de safety car weer op de piste kwam om de Ginetta #55 weg te laten takelen, erfde Van Hooydonk de leiding aangezien Stienes Longin - die tot dan de sprintrace aanvoerde met zijn Norma - de pits opzocht voor zijn verplichte stop.

Safety car @ Circuit Zolder
Safety car @ Circuit Zolder
De raceleiding zou de safety car op de piste houden tot drie ronden van het einde, waardoor we nog een korte eindspurt kregen, maar de leiding van Van Hooydonk nooit echt in gevaar kwam. Sportieve wraak dus voor Russell Racing by PK Carsport nadat ze gisteren de zege hadden verloren voor de groene tafel. Het #1 bolde bovendien niet enkel tweemaal als eerst onder het zwart-wit geblokt na even vaak van pole te zijn gestart, ook de besttijd in de vrije training en de snelste wedstrijdronde in beide races kwam op naam van de West-Vlaams-Limburgse combo...

No Speed Limit - Porsche 991
No Speed Limit - Porsche 991
Met de derde plaats op het algemene podium scoort de No Speed Limit Porsche van Fred Bouvy en Damien Coens uiteraard ook de zege in Belcar 2. Zij haalden het met zes seconden voorsprong op de Porsche 991 van John De Wilde (winnaar op zaterdag), die eveneens met zijn vierde plaats algemeen aantoonde dat men altijd moet rekening houden met een Porsche in moeilijke weersomstandigheden. De Porsche Cayman Clubsport van vader en zonen Redant won de Clubsport-klasse.
 
VR Racing - Ford Marc Car 2
VR Racing - Ford Marc Car 2
Na hun derde plaats van gisteren, wonnen Jimmy De Breucker en Yannick Hoogaars vandaag de Belcar 3-klasse in hun WCB Racing Lamborghini Huracán Super Trofeo. Zij haalden het met tien seconden voorsprong op de Belgium Racing Lamborghini van Dylan Derdaele en Nicolas Saelens. De VR Racing Ford Marc Car 2 van Erik Qvick, John Rasse en Tom Van Rompuy vervolledigde het podium in Belcar 3.

Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
In Belcar 4 scoorde Veidec Silver Eagle Racing wederom een 1-2. Ditmaal waren de posities omgekeerd en ging de zege in de klasse naar de Mercedes AMG GT4 #93 van Michael Cool (dit weekend zonder vader Frans), voor het exemplaar #22 van Wim Spinoy en Kenneth Heyer.

AR Performance - BMW E90 WTCC
AR Performance - BMW E90 WTCC
Belcar 5 kwam vandaag op naam van de AR Performance BMW E90 WTCC van het trio Cedric Baeten, Olivier Hertsens en Nick Geelen, zij haalden het met een ruime voorsprong op de Stevens Motorsport BMW M235i van Jochen Stevens en Laurent Vandervelde, die net als gisteren als tweede over de meet bolde. AR Performance was met het trio Arnouts/Mertens/Francis en de BMW 325i E90 primus in Belcar 6 voor Convents en Garage Van de Water.


Foto's: De Belcar-race op zondag in beeld gebracht
--- UITSLAG BELCAR RACE 2 DTM ZOLDER (PDF) ---


Foto's: Marnik Mouchaers & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 19 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons