van der Horst

Dubai: Max Defourny eerste leider in MRF Challenge

Max Defourny met Jamie Chadwick en Danial Frost
Max Defourny met Jamie Chadwick en Danial Frost
Max Defourny kan terugblikken op een geslaagd weekend. Nadat hij vrijdag al een overwinning en een derde plaats op zijn naam schreef, ging hij zaterdag op dit elan verder. Tijdens de eerste race die dag kende de Belg een slechte start waardoor hij terugviel naar de vierde stek. De Duitser Andreas Estner profiteerde hiervan om zijn eerste overwinning te nemen voor de Britse Jamie Chadwick. Defourny liet zich uiteindelijk niet kennen en pakte het laagste podiumplekje. In de tweede race was het polesitter Patrik Pasma die de overwinning op zijn naam schreef, voor een oprukkende Defourny en Michelangelo Amendola, die tijdens de eerste race vijfde werd. Maar tijdens de laatste race werd de dominantie van Defourny pas echt duidelijk.
  • Powercars
Michelangelo Amendola
Michelangelo Amendola
Ook tijdens die laatste race startte de jonge Luikenaar van op pole, voor Jamie Chadwick. Al vanaf het begin nam Defourny afstand en eindigde de race, desondanks dat zijn banden volledig op waren, met bijna 10 seconden voorsprong op Chadwick en 12 seconden op de Singaporees Danial Frost. De Genkenaar Amendola kon zijn stunt uit de vorige race niet overdoen en eindigde op een negende plek. Dankzij de dominantie van Defourny heeft hij een stevige voorsprong opgebouwd in de tussenstand en heeft een buffer van 28 punten op Chadwick en 37 punten op Frost. Michelangelo Amendola bestrijkt een gedeelde zesde plaats in de tussenstand. De volgende race zal doorgaan op 6 december in Bahrein.

Foto's: MRF ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 18 november 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons