van der Horst

Dubai: Vier overwinningen en titel voor Charles Weerts

Charles Weerts - Kampioen F4 UAE 2017/18
Charles Weerts - Kampioen F4 UAE 2017/18
Dit weekend stond in Dubai de laatste manche van de F4 UAE op het programma. Voor het weekend was het voornamelijk de vraag wie de titel ging pakken: Charles Weerts of debutant David Schumacher. Uiteindelijk ging de eindoverwinning naar de Belg die een echt superweekend achter de rug heeft, met de pole en vier overwinningen op vier wedstrijden. Hiermee haalt hij als eerste Belg een kampioenschap binnen in de Formule 4. David Schumacher, die mag spreken van een goede start in zijn eenzittercarrière, eindigt tweede in de eindstand.
Charles Weerts - Dragon Motopark F4
Charles Weerts - Dragon Motopark F4
Terwijl Weerts enkele weken geleden nog een pechweekend kende in Dubai, maakte de Belg daar nu direct komaf mee door de pole af te snoepen van zijn titelconcurrent Schumacher. Ook tijdens de eerste race snelde onze landgenoot weg van Schumacher en Tom Beckhäuser, waardoor hij onbedreigd van start tot finish aan de leiding reed. Tijdens de tweede race, met de top 6 van de eerste race omgedraaid op de startgrid, was het nieuwkomer Jake Dalton die op pole mocht vertrekken. De Brit reed het merendeel van de race op kop, maar door technische problemen met zijn stuurkolom was hij genoodzaakt op te geven. Weerts, die op plaats zes vertrok, was te sterk voor de concurrentie en reed zo naar zijn tweede overwinning van het weekend, voor Beckhäuser en Lucas Petersson.
 
Podium Race 3
Podium Race 3
Tijdens de derde race waren het weer Weerts en Schumacher die de eerste rij bezetten. Al na de eerste ronde was er een safety car, na een aanrijding tussen Petersson en Lucas Alesso Roy, waarbij Roy overkop ging. In diezelfde ronde maakte de andere Belg, Amaury Cordeel, een fout en verloor de controle over zijn wagen. Als gevolg hiervan vloog Cordeel recht de pitsmuur in. Beide piloten bleven ongedeerd maar de race werd stilgelegd. Uiteindelijk hervatte de race met nog twintig minuten op de klok. Weerts zou niet meer ingehaald worden. Op dat moment was onze jonge landgenoot al zeker van de eindoverwinning. In de laatste race moest Weerts vertrekken van een vijfde plek, maar het duurde niet lang vooraleer hij de leiding kon overnemen van Dalton en zo zijn zegereeks compleet maakte. “Ik ben echt blij met de titel. Ik heb hier veel tijd ingestoken en het geeft mijn zelfvertrouwen een boost voor mijn seizoen in Duitsland”, aldus Weerts.
 
De eerste race van het Duitse F4-kampioenschap wordt betwist in Oschersleben van 13 tot 15 april. Daar zal Weerts aan de start verschijnen met Van Amersfoort Racing tegen, jawel, onder meer David Schumacher.

Foto's: F4 UAE



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 4 maart 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons