van der Horst

Dubbel Belgisch podium in Franciacorta

KZ2
KZ2
De tweede ronde van de WSK Super Master Series leverde opnieuw het nodige succes op voor onze landgenoten. In de 60 Mini klasse voor piloten jonger dan tien jaar scoorde Antoine Venant opnieuw veel punten met een tweede plaats in de finale, terwijl Dries Van Langendonck zijn langverwacht podium in de OK-Junioren eindelijk te pakken heeft, na een sterke finale.
  • Hamofa Performance
60 Mini U10: Venant afgetekend leider na nieuw podium
Antoine Venant trok na zijn zege in Lonato als leider naar Franciacorta en deed daar opnieuw prima zaken in de strijd om het kampioenschap. Onze landgenoot moest pas in de laatste ronde de duimen leggen voor thuisrijder Achille Rea maar doet met een tweede plaats wel een gouden zaak in het kampioenschap. Michele Orlando werd derde in de finale. Voor Henri Constant Kumpen werd het een weekend met schadebeperking. Een vervelende brandwonde op zijn rechterhand maakte het voor de Limburger geen makkelijk weekend. Hij wist in de finale alsnog wat plaatsen goed te maken om het weekend uiteindelijk als achtste te besluiten. 
60 Mini: Hoogendoorn nieuwe leider in de tussenstand
Podium 60 Mini
Podium 60 Mini
Dean Hoogendoorn deed in Franciacorta een uitstekende zaak in het kampioenschap van de 60 Mini klasse. Onze noorderbuur moest enkel de Spanjaard Chavarri Bosco voor zich dulden en neemt dankzij zijn tweede plaats de leiding in de tussenstand. De Turk Iskender Zulfikari kwam als leider naar Franciacorta maar scoorde daar geen punten en zakt terug naar de derde plaats in het kampioenschap.
OK-Junioren: Van Langendonck richting podium, Ramaekers knap achtste
In de OK-Junioren deden onze landgenoten het meer dan verdienstelijk. Toch zag het er voor hen na de prefinales op zondagochtend niet al te rooskleurig uit. Thibaut Ramaekers kwam uit in prefinale A maar onze landgenoot had het niet onder de markt. Hij leek wat snelheid te kort te komen en verloor, in een zeer spannende prefinale enkele plaatsen. Ook Dries Van Langendonck, die in de tweede prefinale uit kwam kende geen al te beste generale repetitie voor de finale. De Limburger kende net als Ramaekers wat pech in ongelukkige wedstrijdsituaties en moest wat plaatsen prijsgeven. Gelukkig wisten onze landgenoten de situatie recht te zetten in de finale. Daarin was de zege voor Stepan Antonov. De Rus haalde het voor Lewis Wherrel en Dries Van Langendonck. De Belg werd eigenlijk vierde, maar profiteerde van een straf voor een concurrent om de laatste podiumplaats weg te kapen. Thibaut Ramaekers zou zijn finale knap als tiende besluiten. Nils Lelaure kon zich niet plaatsen voor de finale.
OK: Weinig geluk voor de Belgen
David Walther zegevierde in de OK klasse. De Deense Tony Kart piloot pakte de zege voor zijn teamgenoot Jimmy Helias. Enzo Tarnvanichkul schonk Prema Racing meteen een podium in hun eerste optreden in de kartsport. De Thai werd derde. Voor onze landgenoten werd het een weekend om snel te vergeten. Een crash in de prefinale ontnam Lenn Nijs alle kansen voor een plaats in de finale. Thomas Strauven wist wel door te stoten, maar werd er 33e. 
KZ: Pole en zege voor Tom Leuillet
Tom Leuillet
Tom Leuillet
Consternatie vlak na afloop in de KZ2 schakelklasse. Tom Leuillet noteerde een 45.936, wat genoeg leek voor de pole, maar Kean Nakamura realiseerde exact dezelfde tijd. Gezien de Fransman zijn tijd als eerste neerzette ging de pole naar Leuillet en moest de Japanner Nakamura genoegen nemen met P2. Hoe dan ook bleek Leuillet de man van het weekend te zijn. De regerende Europese kampioen domineerde de heats, won de prefinale en uiteindelijk ook de finale. Christian Bertuca werd tweede en blijft leider in de tussenstand, Senna Van Walstijn werd derde. 

Foto: WSK Promotion
 Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 20 februari 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons