van der Horst

Dubbel BNL podium voor Daems Racing Team in Mariembourg

Dj Liveris - Daems Racing Team
Dj Liveris - Daems Racing Team
Met opgeheven hoofd, zo kon het Daems Racing Team afgelopen weekend de paddock van Karting des Fagnes in Mariembourg verlaten. Daar vond de tweede manche van de BNL Karting Series plaats, en die draaide uit op een succes in de Rotax DD2. Met winst voor Dj Liveris en een derde plaats voor Sébastien Degrande werden er goede zaken gedaan in deze klasse. Maar ook in de Rotax Senioren had Jan Daems ijzers in het vuur. Georges Bersis en Clementine Benoit zetten opnieuw stappen voorwaarts terwijl Andreas Hebert zijn mannetje stond in de buik van het pak.
  • Dreamdrive
Podium DD2
Podium DD2
Het zijn drukke tijden voor team eigenaar Jan Daems die twee weken terug nog zijn tenten opsloeg in de paddock van Spa-Francorchamps voor de derde ronde van de IAME Series Benelux. Komend weekend staat er alweer een Europese wedstrijd op het programma in het Zweedse Kristianstad en daar tussenin werd er dus geracet in de BNL Karting Series. Een kampioenschap met een internationale uitstalling waar ook in de openingsmanche al goed gescoord werd door de ‘Blue Army’.

Georges Bersis,Clementine Benoit en Andreas Hebert kwamen op een wit blauwe TonyKart in actie in de Rotax Senioren. Voor de onervaren Bersis, voelde het alsof hij voor de leeuwen werd gegooid. De weg naar de top is nog lang maar de stijgende lijn is er. In het uiterst competitieve veld zagen we bovendien spannende races en heftige duels met de nodige schade als gevolg. Daar kon helaas ook de jonge Waalse Clementine Benoit over meespreken. In het gedrum van de felbevochten races op zondag kon zij haar sterke prestaties van zaterdag niet herhalen. Ze zou uiteindelijk als 25e geklasseerd worden. Iets beter verging het Andreas Hebert, die op zaterdag meteen bij de les was en de elfde tijd liet optekenen in de eerste kwalificatie. In de eerste race wist hij nog wat punten te scoren maar in de tweede wedstrijd zakte de Fransman een beetje terug. Hij herpakte zich echter op zondag met een vijftiende chrono waarna hij in de races telkens plaatsen goedmaakte en als 13e en 11e voorbij de meet kwam.

Dj Liveris - Daems Racing Team
Dj Liveris - Daems Racing Team
In de DD2 was de strijd ongemeen spannend, met rondetijden die zeer kort bij elkaar lagen. Dat getuigt de tweede tijd van Dj Liveris in de eerste kwalificatie sessie op zaterdag. De Daems rijder kwam slechts 0,040 seconden tekort op de pole. Sebastien Degrande volgde op P7 met drie tienden achterstand. Maar Degrande herpakte zich in de eerste wedstrijd van het weekend en reed tot aan de voet van het podium, P4 was zijn resultaat. Vooraan wist Liveris de leider te verschalken en naar winst te rijden. Dat herhaalde hij in race twee, terwijl Degrande zijn opmars verder zette en op anderhalve seconde achter zijn teammaat, als tweede finishte.

Sebastien Degrande - Daems Racing Team
Sebastien Degrande - Daems Racing Team
Zondag was een nieuwe dag, maar opnieuw bleken de verschillen uiterst miniem. Liveris kwam tot de derde chrono, Degrande reed naar de zesde tijd! Liveris kende een goede start en won meteen een plaatsje. Enkele ronden later plaatste hij zijn eerste en meteen succesvolle aanval op de leider. Hij nam de koppositie over en die kwam niet meer in gevaar. In de laatste finale moest hij voor het eerst zijn meerdere erkennen en de winst aan een concurrent laten. Na een spannende finale ging Xander Przybylak aan de haal met de zege, maar met drie zeges in vier wedstrijden was Liveris duidelijk de man van het weekend. Ook Degrande wist op zondag stand te houden. Hij haalde een zesde plaats in de eerste race en schoof op naar P3 in de laatste race van het weekend. Het brengt hem naar de derde plaats in de weekend eindslag en maakte het dubbel podium compleet!

De BNL Karting Series nemen nu drie maanden pauze om tijdens het weekend van vijf en zes oktober af te sluiten in Genk!

Foto's: KartphotoSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 10 juli 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons