van der Horst

Dubbel buitenlands weekend voor Belgium Racing

Dylan Derdaele - Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Na een succesvol seizoensbegin met drie achtereenvolgende raceweekends op evenveel circuits, wacht het Limburgse Belgium Racing deze week opnieuw een druk programma. Op de Duitse Hockenheimring staat namelijk de tweede afspraak gepland van het Belcar Endurance Championship, terwijl 500 km verderop in het Nederlandse Zandvoort de deelnemers van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux voor de tweede maal de degens kruisen.
  • Powercars

Jan Ooms - Glenn Paenen - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Jan Ooms - Glenn Paenen - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Nadat Dylan Derdaele en Nicolas Saelens 14 dagen geleden de Belcar-opener in Zolder wonnen, trekt Belgium Racing als leider in het Belgisch kampioenschap naar de enige buitenlandse uitstap van het Belcar-seizoen 2021”, vertelt teameigenaar Patric Derdaele. “Het doel voor Dylan en Nicolas is duidelijk: het resultaat van de seizoensopener herhalen, al zal dat niet eenvoudig zijn gezien er niet alleen extra concurrentie present tekent, maar Hockenheim ook relatief onbekend terrein is voor onze rijders. Daarnaast azen Koen en Kris Wauters op revanche nadat ze tijdens de vorige wedstrijd hun kansen niet konden verdedigen na een onbesuisde actie van een concurrent. Na een pechjaar 2020 kregen Jan Ooms en Glenn Paenen bij de seizoensopener eindelijk de erkenning die ze verdienden voor hun progressie en harde werk, met een schitterende tweede plaats. Ook zij hopen verder te gaan op dat elan.”

“Belcar is echter niet het enige programma dit weekend”, vult Program Manager Marc Goossens aan. “Dit weekend splitsen we ons team op, waarbij een aantal mensen zoals gemeld naar Hockenheim trekt, maar we in Zandvoort eveneens een delegatie hebben die zich ontfermt over de BMW M2 CS Racing van Joeri Janssens en Steven Brams. Zij staan voor hun tweede gezamenlijke weekend en we hopen dat zij na de bemoedigende resultaten in Zolder opnieuw met enkele trofeeën naar huis kunnen keren.”

Koen Wauters - Kris Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters - Kris Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Bij de seizoensopener in Zolder zat het gevoel goed, tot we van de baan werden gereden en veel tijd verloren”, vertelt Koen Wauters die een Porsche 911 van de laatste generatie deelt met broer Kris. “Ik denk dan ook vooral terug aan het goede gevoel in de wagen en we hopen dat dit weekend dame fortuna aan onze zijde staat. Hockenheim is geen circuit waar we veel wedstrijden op afwerken, maar de omloop is niet helemaal onbekend voor Kris en mijzelf. Voor de start van het seizoen werkten we hier een test af en we hopen dat de informatie die we toen vergaarden ons dit weekend op weg zal zetten richting een eerste podiumplaats dit seizoen.”

Steven Brams - Joeri Janssens - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Steven Brams - Joeri Janssens - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“Voor zowel Steven als mezelf wordt het opnieuw een leerweekend”, erkent Joeri Janssens. “Ik heb nog nooit op Zandvoort gereden en voor Steven is het minstens 15 jaar geleden. Door een drukke professionele agenda hebben we ook niet kunnen testen, maar daardoor kijken we eens te meer uit naar die eerste vrije training. Ons doel is vooral om ons te amuseren, het circuit te leren kennen en de wagen opnieuw beter te begrijpen. Met blinde bochten en snelle rechte stukken, zal er veel te leren zijn, want als ik de simulaties bekijk, dan lijken de snelheden hoog op te lopen. Ik verwacht dat we dit weekend misschien wel de hoogste topsnelheid gaan behalen met de wagen tot dusver! In de loop van het weekend wordt er bovendien wisselvallig weer voorspeld en in zo’n omstandigheden is er veel mogelijk. We krijgen dit weekend ook extra steun van ///M Cave; een partner met wie ik al jaren samenwerk en die ons bij de verplaatsing naar Zandvoort op logistiek vlak komt versterken.”

Op vrijdag namiddag staat er op de Hockenheimring een vrije training van 1 uur op het menu, waarna op het middaguur op zaterdag de kwalificaties van start gaan. Op zondag om klokslag 9 uur wordt vervolgens het startschot gegeven voor een race over 3 uur. De BMW M2 CS Racing Cup Benelux werkt in Zandvoort een compact programma af, met op zaterdag zowel de twee vrije trainingen (om 9u en 10u25) als de kwalificaties vanaf 12u30 en race 1 om 14u50. Op zondag staat de tweede sprintrace geprogrammeerd vanaf 11u45, terwijl de mini-endurancerace vanaf 14u40 het weekend afsluit.

Persbericht Belgium Racing Team  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons