van der Horst

Dubbel succes voor Barnicoat, Picariello te onstuimig

Louis Deletraz en Ben Barnicoat
Louis Deletraz en Ben Barnicoat
Ben Barnicoat (McLaren 720s GT3) heeft op de virtuele Nürburgring niet alleen de zege op zak gestoken in de derde manche van de SRO e-Sports GT Series, hij wordt bovendien de nieuwe leider in het kampioenschap. De Brit haalde het bij valavond met slechts zeven honderdste seconde van Porsche-rijder Louis Deletraz. Merkgenoot Alessio Picariello begon goed, maar scoorde na een onbesuisde actie geen punten.
Drama voor Bentley al na enkele hectometer: polesitter Jordan Pepper verloor dat voordeel nog voor de eerste bocht aan Louis Deletraz, maar hij werd even later ook aangetikt door de McLaren van latere winnaar Ben Barnicoat. Geen punten dus voor de Zuid-Afrikaan, wiens teller blijft steken op 25 punten na de zege in Silverstone.

Jordan Pepper (K-PAX Bentley Continental GT3)
Jordan Pepper (K-PAX Bentley Continental GT3)
Kampioenschapsleider Lorenzo Marcucci zeulde maar liefst 42 extra kilogram mee na de dubbelzege van de Audi R8 LMS GT3 in Spa-Francorchamps. Toch sleepte hij nog een zevende plek uit de brand, goed genoeg voor de derde plek in de tussenstand van de virtuele GT World Challenge Europe, achter Barnicoat en Deletraz.


Onze landgenoot Alessio Picariello bleef problemen ondervinden met de internetverbinding, maar kon ditmaal wel deelnemen aan de volledige meeting. Hij werd knap vierde in de kwalificaties en hield stand in de top 5 tijdens de eerste wedstrijdhelft. Nadien werd de Porsche-rijder echter bestraft met een drive through omwille van een vermijdbare aanrijding met Marcucci.

De overwinning in de Silver Series, uitsluitend voorbehouden aan simracers, was voor de Aston Martin Vantage GT3 van Jesus Sicilia. De simracers en de professionele rijders strijden over twee weken voor een vierde keer tegen elkaar op de digitale versie van het circuit van Barcelona.
 


Foto's: GT World Challenge Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe op zondag 17 mei 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons