van der Horst

Dubbel voor PK Carsport in Valencia

Podium EuroNASCAR Pro Valencia - Race 2
Podium EuroNASCAR Pro Valencia - Race 2
Alon Day heeft de tweede EuroNASCAR Pro-race van de finaleweek van de NASCAR Whelen Euro Series in Valencia op zijn naam geschreven. De Israëlier ging teamgenoot Stienes Longin vooraf, die op die manier revanche pakt voor de pech van gisteren, toen hij vanaf de leiding moest opgeven met een koppelingsprobleem. Loris Hezemans eindigde derde, terwijl Marc Goossens op de zevende plaats besloot.
Alon Day voor Stienes Longin
Alon Day voor Stienes Longin
Alon Day startte van op de pole maar verloor na de start de leiding aan ploeggenoot Stienes Longin. Na een intens duel tussen teammaats wist Day in de elfde ronde voorbij Longin te gaan en de Israëliër slaagde er in een kleine voorsprong op te bouwen. Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) volgde in derde positie maar kon Longin nooit bedreigen. Nicolo Rocca (DF1 Racing) kwam als vierde over de lijn nadat hij als achtste was gestart. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) sloot de top vijf af. Lasse Soerensen (DF1 Racing), die de eerste race op vrijdag won, pakte nu de zesde plaats. Hij ging Marc Goossens (CAAL Racing), Thomas Ferrando (Alex Caffi Racing), Lucas Lasserre (Mishumotors) en Francesco Sini (Solaris Motorsport) vooraf.

Om 13u staat een nieuwe kwalificatiesessie gepland, de twee laatste EnPro races van het seizoen staan op zondag gepland.

Foto's: Longin & NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

Uitslag volgt...  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons