van der Horst

Dubbel zoveel fun én Tom Boonen bij Clubsport Racing in 2019!

Clubsport Racing - VW Fun Cup Evo3
Clubsport Racing - VW Fun Cup Evo3
Enkele weken nadat Clubsport Racing werd uitgeroepen tot ‘Revelation of the Year’ op de traditionele prijsuitreiking van de European VW Fun Cup, heeft het Vlaamse team zijn plannen voor komend seizoen onthuld. Naast de #114 die vorig jaar bij zijn debuut knap negende werd in de eindstand, komt er nog een tweede wagen aan de start voor ex-wereldkampioen wielrennen Tom Boonen. “Na een geslaagde vuurdoop willen we bevestigen in ons tweede seizoen en Vlaanderen verder op de kaart zetten in de VW Fun Cup”, klinkt het ambitieus bij rijder-teambaas Philip Vandewalle.
Clubsport Racing wil een hoofdrol spelen in het kampioenschap van Kronos Events en heeft daarvoor uitsluitend Vlaamse rijders aangetrokken. Aan ambities geen gebrek dus, zo blijkt ook uit de samenstelling van de #415 Evo3. Johan Huygens, vorig jaar nog derde in de eindstand, krijgt er het gezelschap van jonge belofte Marnik Battryn en niemand minder dan Tom Boonen. De wereldkampioen wielrennen van 2005 heeft duidelijk de smaak te pakken heeft en werkt voor het eerst een volledig seizoen in de European VW Fun Cup af. Enkel voor de openingsmanche wordt de 38-jarige Kempenaar vervangen door Kris Cools. 

Clubsport Racing - VW Fun Cup Evo3
Clubsport Racing - VW Fun Cup Evo3
Naast het drietal dat moet proberen om de tenoren van de discipline het vuur aan de schenen te leggen, wordt ook de #114 Evo3 klaargestoomd voor een nieuw avontuur. En waar de zusterwagen uitkomt in het Fun-klassement (voor teams zonder Top Gun-rijder), zal het exemplaar van Philip Vandewalle, Bram Vanhengel, Olivier Aerts en Charly De Munter ingeschreven worden in de Pure-categorie, voor rijders met uitsluitend de VW Fun Cup als ervaring. De eerste drie zijn vaste waarden bij Clubsport Racing, Gentenaar Charly De Munter stapt over van de Biplace-categorie.

“Ik ben bijzonder opgetogen om deze indrukwekkende groep rijders te mogen bekendmaken voor onze tweede campagne in de VW Fun Cup”, klinkt het bij Vlaams-Brabander Philip Vandewalle. “Beide teams moeten kunnen meestrijden voor de titel in hun respectieve klassementen en met de hulp van het gerenommeerde Allure Team moet die doelstelling haalbaar zijn. De tegenstand belooft niet mals te zijn, maar we zijn klaar voor Double Trouble & Twice the Fun!”

Foto's: Kronos Events - Letihon
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 5 maart 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons