van der Horst

Dubbele confrontaties in Rome en Valencia

Start 2019 Rome E-Prix
Start 2019 Rome E-Prix
Vandaag maakte de Formule E bekend dat er een nieuwe wijziging werd doorgevoerd op de oorspronkelijke kalender. Zo zullen zowel Rome als Valencia nu een tweede wedstrijd organiseren, telkens op zondag. Hiermee ziet het er naar uit dat de Rookie testen, die origineel gepland stonden in Valencia, nu wegvallen en dat ook Marrakesh van de kalender zal verdwijnen.
Start 2020 Marrakesh E-Prix
Start 2020 Marrakesh E-Prix
Voor een vijfde maal stond Marrakesh op de kalender, alleen maakt het sinds vorig jaar steeds deel uit van een plan B. Al zal volgens motorsport.com de manche in de Marokkaanse stad ook op het punt staan om geschrapt te worden. Net zoals in vele landen hebben zij hun gezondsheidsmaatregelen verscherpt tot midden april en worden vluchten uit het Verenigd Koninkrijk geweerd. Als de manche in Marrakesh zou afvallen blijven er nu zeven manches over. Naast Rome en Valencia behouden Monaco en de dubbele confrontatie in Santiago hun originele datum.

Maar wat met de rest van de kalender? De Formule E organisatie liet verstaan in het persbericht dat men nog steeds naar oplossingen zoekt, warbij een garantie op reizen bestaat. Het probleem is dat er een aantal manches die op de originele kalender prijkten steeds meer onzeker worden. Zo is de Excel Arena in Londen nog steeds een veldhospitaal en is de Red Hook Ferry Terminal in New York een vaccinatiepunt. Ook heeft autosport.be van een betrouwbare bron opgevangen dat de wedstrijd in Berlijn eveneens op de helling staat, maar dit moet nog officieel bevestigd worden door de Duitse autosportfederatie. Met andere woorden zal het nog afwachten worden wat de organisatie nog kan voorleggen voor de toekomst.

Foto's: Formula E - Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 27 maart 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons