van der Horst

Dubbele overwinning voor Melvin de Groot tijdens pinksterraces op Circuit Park Zandvoort.

Podium Pinksterraces
Podium Pinksterraces
Op een voor de Nederlandse autosport historische dag is het Melvin de Groot die met een dubbele overwinning het seizoen 2016 vliegend van start is gegaan. Zowel in race een, als in race twee heeft Melvin tot de laatste ronde moeten knokken met de slechts 15 jarige nieuwkomer Mika Morien die beide races als tweede op het podium mocht plaatsnemen.

Was het in de eerste race nog zijn vader Ronald Morien op de derde plaats, tijdens de tweede race was het de Zandvoorter Dillon Koster die genoot van de derde plaats op zijn thuiscircuit. Naast de bekers en de champagne mag Melvin de Groot maandagmorgen 16 mei namens Renault de handelsdag openen op Beursplein 5 te Amsterdam.

Bij de Clio Challenge was Martijn Kool niet te verslaan. Tijdens beide races wist hij de jarige Filip Uyttendaele en de sterk rijdende Tony Verhulst ruim achter zich te houden. Filip neemt wel de overwinning in de Belgium Cup mee naar huis.

Tijdens de Pinksteraces was het veertig jaar geleden dat Renault in de Benelux van start is gegaan met cupracen. De paddock stond vol met meer dan 150 moderne als klassieke Renaults ,van de oude Gordini’s waarmee het allemaal begon tot de hypermoderne en bloedsnelle Mégane RS01.

Renault Clio Benelux Press
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op dinsdag 17 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons