van der Horst

Dubbele uithoudingsrace voor Belgium Racing in Zolder

Koen Wauters - Kris Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters - Kris Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Twee maanden geleden noopte hevige regenval tot de annulering van de derde meeting van het Belcar Endurance Championship 2021. Ter vervanging plande de organisator dit weekend een extra wedstrijd in bij de vierde afspraak van het Belgisch kampioenschap uithouding op circuit. Titelverdediger Belgium Racing tekent op Circuit Zolder opnieuw present met drie Porsche 911 GT3 Cup en mikt op niets minder dan de zege.
Dylan Derdaele - Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“De annulering van de enige Belcar-manche dit jaar in Spa-Francorchamps was een teleurstelling, maar de hevige regenval beschadigde het circuit, waardoor er van racen absoluut geen sprake kon zijn”, verduidelijkt Belgium Racing teameigenaar Patric Derdaele. “Door de heersende gezondheidscrisis bleek het onmogelijk een nieuwe wedstrijd in te plannen in de overvolle kalender van het Ardeense circuit en dus zocht organisator Circuit Zolder naar een alternatieve oplossing door een additionele wedstrijd in te plannen nu zaterdag op Circuit Zolder. Twee uithoudingsraces dus op evenveel dagen, wat ons op organisatorisch vlak enkele extra uitdagingen stelt. Belgium Racing is als puntenleider echter klaar om opnieuw te strijden voor ereplaatsen en, vooral, veel punten te scoren in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder, die werd uitgesteld van begin juli naar eind september. Bovendien is er dit weekend ook opnieuw publiek toegelaten, wat ik enkel maar kan toejuichen.”

“Het is iets uniek eigenlijk, twee Belcar-wedstrijden van 125 minuten in één weekend, maar op technisch vlak mag dat in theorie geen probleem vormen”, stelt Belgium Racing teamchef Jan Gabriëls. “In theorie, want het zal een kwestie zijn om op zaterdag uit de problemen te blijven. Aanrijdingen en schade zijn uit den boze, zeker omdat er na de wedstrijd op zaterdag geen testmogelijkheid meer is alvorens op zondag de rode lichten doven bij de start van de tweede race. Dat zal van onze rijders dus wat extra discipline vergen, al doet dat zeker geen afbreuk aan onze ambities. We wonnen dit seizoen elke race en we willen ook dit weekend podiumplaatsen pakken.”

Jan Ooms - Glenn Paenen - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Jan Ooms - Glenn Paenen - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Ook Marc Goossens, Program Manager voor het Limburgse team, steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Als regerend kampioen en twee zeges op evenveel verreden races, moet je mikken op de grootste beker. Schade vermijden is een belangrijk aandachtspunt, maar ook het weer zal waarschijnlijk zijn stempel op het weekend drukken. Zowel op vrijdag als zondag wordt er regen voorspeld, met zelfs onweer. Opletten geblazen dus voor onze rijders, waarvan het merendeel toch al enkele weken geen wedstrijden meer heeft betwist. Dit weekend vervoegt Kris Wauters broer Koen opnieuw op de Porsche #97, terwijl de bezetting van de #98 en #99 ongewijzigd blijft, met respectievelijk Glenn Paenen/Jan Ooms en Dylan Derdaele/Nicolas Saelens.

Op zaterdagvoormiddag wordt er een vrije training afgewerkt, alsook een kwalificatie die de startgrid zal bepalen voor zowel de race op zaterdag als de wedstrijd op zondag. Om 15u35 wordt vervolgens het startsein gegeven voor de eerste manche over 125 minuten die de eerste wedstrijddag afsluit. Op zondag is het om 14u30 opnieuw tijd voor een manche over 125 minuten.
`
Persbericht Belgium Racing Team  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons