van der Horst

Dubbele zege voor Tramnitz in FRECA, rookie podium voor Dedecker in Britse F4

ROKiT British F4 - Snetterton
ROKiT British F4 - Snetterton
Tim Tramnitz heeft op het circuit van Barcelona beide races in het Formula Regional EU by Alpine gewonnen. De Duitser die uitkomt voor R-ACE GP is tevens de nieuwe leider in de tussenstand. Ook aan de andere kant van de plas, op Snetterton, was er éénzitter actie met de derde ronde van het Britse F4 kampioenschap. Onze landgenoot Douwe Dedecker lijkt nog wat zoekende in zijn debuutseizoen maar pakte wel weer een rookie podium.
Tim Tramnitz
Tim Tramnitz
De tweede ronde van het FRECA kampioenschap vond plaats in Barcelona met 28 rijders aan de start. Vooraan ontbond zich vanaf de kwalificaties een tweestrijd tussen Tim Tramnitz en wonderkind Kimi Antonelli. Laatstgenoemde kende een pechweekend tijdens de openingmanche in Imola met een technisch defect in race twee en was dus op puntenjacht. Tramnitz en Antonelli verdeelden de snelste tijden in de kwalificaties maar in de twee races trok Tramnitz steeds aan het langste eind. Het levert hem meteen de koppositie in de tussenstand op. Antonelli stijgt naar de tweede plaats voor Kas Haverkort, derde in race één. Eind juni gaat het kampioenschap verder op de Hungaroring, alvorens naar Spa-Francorchamps te reizen.

Dion Gowda
Dion Gowda
Op het circuit van Snetterton vond de derde manche van het Britse Formule 4 kampioenschap plaats. Dion Gowda reed naar de pole en werd daarmee de derde polesitter in evenveel wedstrijden. De Indiër kon evenwel niet lang genieten van zijn pole want de race werd omwille van verschillende incidenten en schade aan de vangrails vervroegd afgevlagd, zonder winnaar. De wedstrijd zal opnieuw worden afgewerkt op het circuit van Donnington wanneer het kampioenschap daar eind augustus te gast is. Op zondag was Aqil Alibhai de snelste in de tweede wedstrijd van het weekend terwijl Dion Gowda alsnog een zege op zijn conto kon schrijven dankzij winst in de derde en laatste wedstrijd.  Voor Douwe Dedecker is het nog steeds wachten op de eerste punten. De Limburger pikte wel opnieuw een rookie podium mee, staat 21e in het algemene- en derde in het rookie klassement. Thruxton is de volgende halte voor de piloten en dat tijdens het eerste weekend van juni.

Foto's: Tim Tramnitz, ROKiT British F4



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 22 mei 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons