van der Horst

Duitse constructeurs testen nieuwe piloten

Esteban Gutièrrez
Esteban Gutièrrez
Het seizoen is nog geen maand geleden afgesloten of de eerste testsessies voor de teams staan al op het programma. Daarnaast betekent dit voor sommige teams die hun zitjes moeten vullen een uitgelezen kans om nieuw bloed te testen. Zo gaat het onder meer bij BMW en bij het nieuwe Mercedes EQ.
Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01
Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01
Mercedes laat namelijk Esteban Gutierrez een test afleggen met hun Silver Arrow 01. De Mexicaan die nog een verleden heeft bij Haas en Sauber in de Formule 1 zou één van de kanshebbers zijn voor een zitje bij de Silberpfeilen, al is hij niet de enige. Insiders zijn vrij zeker dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne al een plaatsje  beet heeft bij de Duitse constructeur, maar wie het tweede zitje zal krijgen is nog een heus vraagteken. Op dit moment zouden er naast Gutierrez nog enkele namen circuleren: Gary Paffett - die een moeilijk seizoen in de elektrische klasse achter de rug heeft - maar ook de namen van Raffaele Marciello en Daniel Juncadella gaan rond in de wandelgangen. Wie de twee piloten zullen zijn, zal volgende maand bekend gemaakt worden tijdens het IAA Event in Frankfurt.

Maximilian Günther
Maximilian Günther
Bij BMW kregen we een verrassende naam die de testen mocht afleggen: Maximilian Günther. De jonge Duitser maakte een degelijke indruk bij het team Geox Dragon en ondanks dat hij een paar manches zijn stuur moest afstaan aan Felipe Nasr, eindigde hij wel voor José Maria López. Dat Günther mag testen bij de Beierse constructeur is voornamelijk ter voorbereiding op het vertrek van Antonio Félix da Costa. De Portugees is namelijk in het vizier bij kampioen DS Techeetah. Daarnaast is de jonge Duitser ook geen onbekende voor BMW. Als de overstap zou doorgaan is het team van Jay Penske de grootste verliezer en zal de Amerikaan waarschijnlijk op zoek moeten gaan naar twee nieuwe piloten.

Foto's: Racing International Photography - Mercedes-Benz EQ - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 31 juli 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons