van der Horst

Duitsland: Nabeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe stonden deze zondag na gebruik van de Super Rallye aan de finish van de Deutschlandrally. Zaterdag had een schuiver er even voor gezorgd dat de rijders van de zwart-geel-rode Citroën C3 R5 niet aan de namiddagproeven kon deelnemen. Zo konden ze de laatste dag omvormen tot een test op ware grootte.
  • Shopa
Het was de eerste keer dat Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe aan de start stonden van de Deutschlandrally en onze landgenoten konden hun enthousiasme niet onder stoelen of banken steken.

“In het verleden stond ik hier heel vak als supporter langs de wegen en het is een waar plezier om nu op de wegen te kunnen rijden die me enkele jaren geleden deden dromen. Op de proeven voel je ook het enthousiasme van de alomaanwezige Belgische fans”, stelt de rijder.

Op het sportieve vlak verliep de eerste dag zonder problemen:

“We waren heel blij te kunnen vaststellen dat we zonder forceren op minder dan een seconde van de referenties van de categorie konden rijden, hoewel we hier nog nooit een meter hadden gereden”, aldus de rijder van het RACB National Team.

Zaterdag kon het duo evenwel niet alle geprogrammeerde proeven afwerken.

“Ik liet me bij de landing van een jump verrassen”, gaf de Mévius toe. “Een ware beginnersfout. Het was een plek waar je even moest inhouden voor de hoofdweg te gebruiken. In de wedstrijd had ik mijn rijlijn fout ingeschat en we belandden in een veld na eerst door een gracht te zijn gevlogen. Enkele honderden meters verder moesten we halt houden om een ophangingsdriehoek te vervangen.”

In het servicepark was het verdict nog harder:

“De technici stelden een scheur in de ophangingssteun vast. Zo was het onmogelijk om verder te rijden.”
Dankzij de Super Rallye konden Guillaume en Martijn op zondag opnieuw starten, maar ze namen geen enkel risico:
“We verkozen onze nota's te verbeteren”, gaf de rijder toe.

De volgende afspraak voor de leden van het RACB National Team is de Wales Rally GB, van 3 tot 6 oktober.

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zondag 25 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons